Un primar a adus preotul pe câmp să sfințească recolta și să aducă ploaia. "Decât să stropim cu aghiazmă sperând că o să plouă, mai bine facem un sistem de irigații"

Vineri, 01 Iulie 2022, ora 15:35
6204 citiri
Un primar a adus preotul pe câmp să sfințească recolta și să aducă ploaia. "Decât să stropim cu aghiazmă sperând că o să plouă, mai bine facem un sistem de irigații"
Preotul în timpul slujbei FOTO Facebook/ Primăria Cudalbi

Pe pagina de Facebook a primăriei din Cudalbi, județul Galați, au fost postate mai multe fotografii surprinse când un lan de floarea-soarelui este sfințit de preot pentru alungarea secetei și venirea ploii.

Pozele sunt însoțite de câteva rânduri semnate chiar de primarul localității, Grigore Gheonea:

"Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care "face să răsară soarele Său și peste cei răi, și peste cei buni și face să plouă și peste cei drepți și peste cei nedrepți" (Matei 5:45).

Din cauza temperaturilor foarte ridicate şi a secetei din ultima perioadă, păşunile şi culturile au fost afectate, ameninţând cu foamete. Nădejdea tuturor este numai la Dumnezeu cel milostiv şi multîndurat să nu se mânie pentru păcatele noastre cele cu ştiinţă şi cu neştiinţă.

Ne-am rugat, astăzi, să ne dea Dumnezeu ploaie să se îndrepte recoltele. Încrezători în purtarea de grijă şi milostivirea lui Dumnezeu, să avem nădejde că El va răspunde rugăciunilor noastre.

Grigore GHEONEA - Primarul comunei Cudalbi."

Soluția ar fi sistemele de irigații

Postarea a strâns peste o mie de comentarii. Cei mai mulți se distrează sau sunt revoltați de o astfel de soluție.

"Nuuuu... Nu facem sisteme de irigații!!! Nuuu... Noi rămânem în evul mediu, cu dansul ploii și slujbe pentru a nu muri cultura de la secetă. Ne și merităm soarta."

"Șțiți, Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă și în traistă. Decât să stropim cu aghiazmă sperând că o să plouă, mai bine facem un sistem de irigații. Că totuși suntem în 2022, nu 1437."

"Dă-ne doamne bani la bugetul local, că cei de irigații i-am dat la niște firme prietene, să mănâncă și gură noastră, amin!"

"Asta da, știre tristă. În era inteligenței artificiale, să invoci ploaia plimbând icoanele pe câmp!?"

"Primăria să atragă fonduri europene pentru sisteme de irigații, nu să aducă preoți sau moaște pe câmpuri!"

"Decât să va rugați ca prostii, puneți mâna la muncă și faceți sisteme de irigații, doar prostii și putorile cred că le va cădea din cer și stau și se roagă până mor."

"Dumnezeu se uită peste noi și se întreabă de ce am stricat sistemul de irigații și de ce nu îl reparăm...amin."

"Ați furat tot și acum vă întoarceți la D-zeu! Asta-i bună."

"Puneți sistemele de irigații în funcțiune cum erau înainte de 89. Nu doamne ajută. Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții."

"Mai încercăm și dansul ploii?"

"Încercați și cu instalații de irigat."

"Mai bine să ne rugăm, Dumnezeu să le dea minte la puturoșii de guvernanți!"

"Dumnezeu lucrează prin irigații. Puneți sistemul la punct și o să vedeți că funcționează."

"Domnule primar, de sistem de irigații ați auzit? Se puteau face pe fonduri europene, dar mai bine ați construit o biserica și ne rugăm. Ceaușescu se chinuia să irige toată țară cu ajutorul Dunării. Dvs nu puteți să faceți câteva puțuri forate la mare adâncime?"

"Domnule Primar, vă salut de la Brașov.

Aici, Dumnezeu a dat omului și puterea de a construi sistemele de irigații.

Practic, Dumnezeu ne-a dat dar nu ne bagă și în traistă. Vă invit să ajutăți locuitorii cu accesarea de fonduri europene pentru irigații, căci doar APĂ din țevi poate înlocui apă de ploaie. În acest fel nu veți mai fi nevoit să-l invocați pe Dumnezeu, care e posibil să aibă și alte treburi prin Univers.

Atenție, se folosește "din cauza", nu "datorită". Datorită se folosește când vi se întâmplă ceva bun. Acum, din păcate, nu este cazul.

Mai am o soluție: dacă se gasește vreun localnic care crede în puterea irigațiilor, vă recomand să va dați demisia și să îl lăsăți în locul dumneavoastră de primar. Această abordare face minuni!"

"De ce nu spuneți că stați prost cu ploaia, că vă ajut eu.

Vă rog să îmi indicați locația în care e nevoie de ploaie, iar eu merg, îmi spăl mașina și o las acolo peste noapte. Tot timpul plouă când îmi spăl mașină. Garantez rezultate 100%."

"El e conștient că nu e capabil și n-are nicio tangență cu treburile edilitare și acum o bagă cu Dumnezeu, că nu-i da ploaie, că să scape el de obligații.

Băi primar de evul mediu, vezi că așteaptă niște fonduri nerambursabile pentru care trebuie să ai doar o echipa de tineri Smart care să le acceseze. Sau categoria asta nu poate fi angajată pentru că nu face parte din rubedenii sau din sinecură de partid?

Nu trebuie să inventezi roată, copiază sistemul de la alte comune care iau fonduri cu duiumul și lăsăți văicărelile religioase și lamentările libidinoase.

Suntem singurul popor din lume care așteptam totul de la alții și mai ales de la Dzeu.

Cunosc bine zona și știu ce potențial are dacă ar fi irigată.

Rușine!!!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Radu Mazăre află astăzi dacă va scăpa din închisoare, după ce a executat mai puțin de jumătate din cei 9 ani
Judecătoria Sectorului 4 este aşteptată să se pronunţe miercuri în legătură cu cererea de liberare condiţionată formulată de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Primul termen...
#seceta, #ploaie, #camp, #sfintire, #primar, #irigatii , #primaria