Vladescu: Sunt convins ca ceea ce fac fac bine (Video)

Marti, 18 Mai 2010, ora 23:36
2461 citiri
Vladescu: Sunt convins ca ceea ce fac fac bine (Video)
Foto: Realitatea TV

Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, a declarat ca decizia de reducere a salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15% este singura care putea fi luata in acest moment pentru a pastra echilibrul economic al Romaniei.

"Din calculele noastre nu exista masuri care sa fie credibile si functionale fara aceste reduceri de cheltuieli salariale si sociale. Pentru stabilitatea macroeconomica a Romaniei, acestea sunt cele mai bune decizii", a afirmat, la Realitatea TV, ministrul Finantelor, adaugand ca aceste masuri ar fi fost luate chiar si fara acordul cu FMI.

Ministrul a spus chiar ca nu are motive sa isi dea demisia pentru ca stie ca aceste masuri sunt cele bune.

"Daca as crede ca ceea ce fac e gresit, m-as retrage pentru ca am mai facut-o. Dar nu cred ca in acest moment ar trebui. Sunt convins ca ceea ce fac fac bine", a spus el.

Seitan: Toate salariile scad cu 25%

Vladescu: Nu sunt modificari solide la scrisoarea de intentie

Vladescu a explicat si ca masurile nu au fost luate de la inceputul anului deoarece estimarile de atunci aratau ca nu e nevoie de ele, iar previziunile sunt extrem de greu de facut pe intregul continent in aceasta perioada.

"In momentul de fata, in toata Europa, a face previziuni este extrem de complicat. E foarte greu in acest moment. Vorbim de un buget care s-a facut la sfarsitul anului 2009 pe baza estimarilor de la sfarsitul anului 2009 cand situatia economica din Europa era alta", a mai spus Vladescu.

Vladescu, despre masurile de austeritate: Daca Basescu si le-a asumat, sunt necesare

"Ministrii Finantelor din zona euro si UE s-au intalnit pentru a discuta un pachet de 60 de miliarde. In aceeasi zi, pachetul a crescut de la 60 la 750 de miliarde. Oare nimeni din Europa nu a fost capabil sa estimeze valoarea pachetului? Economia europeana trece printr-o perioada in care a face estimari este foarte complicat", a continuat ministrul Finantelor.

Masurile de austeritate sunt menite sa anticipeze o noua criza, a mai explicat ministrul, spunand ca Romania poate intra foarte usor intr-o zona de turbulente daca economiile dezvoltate vor fi lovite de un al doilea val de recesiune.

"Felul in care sunt prezentate lucrurile denota un fel de razboi al nostru cu poporul roman. (...) Dincolo de lipsa de umanism de care sunt acuzat, prefer sa nu mint si sa spun ca atat poate statul roman in acest moment. Banii pe care ii vom recupera vor fi trimisi catre cei care au cea mai mare nevoie", a conchis el.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#masuri austeritate, #masuri anticriza Romania, #criza economica Romania, #scadere pensii salarii , #ministru Finante