Vladescu anunta un nou sistem de taxare a proprietatilor, din 2011

Duminica, 20 Iunie 2010, ora 21:47
5028 citiri
Vladescu anunta un nou sistem de taxare a proprietatilor, din 2011
Foto: Antena 3

Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor a anuntat ca anul viitor vom avea un nou sistem de taxare a proprietatilor, care va face ca proprietarii mai multor apartamente, in care nu locuiesc, din care scot bani, sa plateasca mult mai mult la stat.

"Daca cineva are 20 de apartamente de 2 camere, nu e normal sa platesca doar atat", a spus el, mentionand ca acestea vor trebui "inregistrate ca si sursa de venit". In plus, acesta a mai spus ca "nu este normal" nici ca impozitul pentru o casa de 200 sau 400 de metri patrati sa fie de trei milioane de lei vechi. "In lumea asta, formula de penalizare a bogatiei este plata de taxe si impozite mai mari".

Nu este si cazul celor care detin un singur apartament de 2 camere, de exemplu, pentru care se plateste un impozit de 1 milion de lei vechi pe an, taxa care nu va fi majorata, dupa cum a promis ministrul.

Pana in 2015, va exista o continua ajustare a salariilor

Sebastian Vladescu considera ca situatia actuala in care se gaseste Romania nu se cheama criza, "de aici pana la criza e cale lunga", nivelul somajului de la noi fiind de doar 8%, in timp ce Spania are 20%.

Totusi, ministrul declara ca "pana in 2015, va exista o continua ajustare a salariilor" bugetarilor, ferindu-se sa dea cifre exacte.

"Fondul de salarii e stabilit in principiu", insa "bugetul pentru 2011 il facem in conditiile unei noi legi a salarizarii unitare si a pensiilor", a declarat Vladescu la Antena 3. "Astazi eu nu stiu ce va spune legea in 2011", pentru simplul fapt ca legile nu au fost inca aprobate, a explicat el.

"In niciun caz salariile din 2011 nu vor fi exact cele din 2010 (...) Vor fi bugetari care vor avea acelasi venit de la an la an", a mai explicat Sebastian Vladescu, mentionand ca daca aceste taieri de salrii ale bugetarilor s-ar fi efectuat de la 1 ianuarie 2010, "reducerea ar fi fost de 10 -11%".

"Incercam sa stabilizam sistemele, luam de la toti", a declarat el, mentionand ca "n-are Romania atatia bogati cat sa platim salarii si pensii la acest nivel".

Ministrul a recunoscut ca masurile de austeritate al Guvernului Boc sunt "riscante din punct de vedere politic" si "probabil cele mai riscante din punct de vedere social pe termen lung, dar ofera stabilit sistemului bugetar romanesc".

Intrebat cine a avut ideea taierii pensiilor, Vladescu a raspuns ca "nu presedintele a venit cu ideea".

"Astazi pentru Romania este importanta reasezarea ei, raportand ceea ce trebuie sa produca si ceea ce trebuie sa consume cetatenii Romaniei", a explicat ministrul. "Romania e prinsa in acest proces de globalizre, depinde de felul in care creste Europa", a declarat el.

"Suntem intr-o situatie in care e foarte greu sa estimam ce va fi in urmatoarele 6 luni, un an", sustine economistul. "Vremurile sunt grele, dar a fi pesimist, a elimina increderea, nu face altceva decat sa agraveze situatia", a spus el.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#masuri austeritate Sebastian Vladescu, #salarii bugetari 2011, #nou sistem taxare proprietati, #lege salarizare unitara Vladescu , #stiri Sebastian Vladescu