Sebastian Vladescu: Romania nu e Grecia

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 22:13
3678 citiri
Sebastian Vladescu: Romania nu e Grecia

Sebastian Vladescu, fost ministru de Finante, afirma ca Romania nu este in situatia Greciei si este de parere ca Romania "a avut noroc", pentru ca nu s-au aplicat masurile de cresteri de salarii si pensii promise in 2009.

"Romania nu este Grecia, dintr-un anumit punct de vedere pot spune am avut noroc, pentru ca daca 2009 era un an cu lichiditati la bugetul Romaniei si se produceau cresterile salariale promise in 2008, cresterea punctului de pensie, atunci ajustarile financiare trebuiau sa fie mai dure", a declarat Sebastian Vladescu, la Realitatea TV.

Fostul ministru de Finante a declarat ca, in opinia sa, masurile luate de autoritatile din Grecia sunt mai dure, deoarece "derapajele au fost mai mari".

"In Grecia se vorbea de al 13-lea si al 14-lea salariu, excesele au fost mai consistente in Grecia decat excesele din Romania, perioada in care s-au facut excese a fost mai lunga, noi am avut doar doi ani de zile in care am incepu sa sarim calul", a declarat Vladescu.

Acesta este de parere ca protestul din Grecia este unul "impotriva intregii clase politice" si ca "aceasta tendinta de a cumpara bunavointa poporului cu favoruri financiare trebuie stopata".

"Este un protest impotriva intregii clasei politice grecesti, este un protest limitat. Istoric, grecii au un grup de extremisti de dreapta si de stanga activi in mod constant in toate momentele", a declarat Sebastian Vladescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#sebastian vladescu, #Vladescu Romania Grecia , #stiri Sebastian Vladescu