Unul dintre procesele lui Ghita a fost amanat pana cand acesta va fi adus in tara

Marti, 20 Iunie 2017, ora 14:15
1888 citiri
Unul dintre procesele lui Ghita a fost amanat pana cand acesta va fi adus in tara
Foto:Facebook/ Sebastian Ghita

Un complet de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti sa amane dosarul in care Sebastian Ghita este acuzat ca l-ar fi mituit pe Iulian Badescu, fost primar al municipiului Ploiesti, pentru ca fostul deputat sa fie adus in tara si sa isi spuna ultimul cuvant in fata instantei.

Marti, la instanta suprema, era programat sa se desfasoare ultimul termen in acest dosar. Avocatii lui Sebastian Ghita au anuntat ca acesta doreste sa isi spuna ultimul cuvant, prin videoconferinta din Serbia.

Cei trei judecatori ai completului - Ana Maria Dascalu, Stefan Pistol si Cristina Geanina Arghir - au respins insa audierea prin videoconferinta si au decis sa amane dosarul pentru data de 19 septembrie, pentru a da posibilitatea lui Sebastian Ghita sa vina in tara si sa asiste la ultimul termen al procesului.

"Sebastian Ghita nu se afla in Romania si are restrictionat dreptul la miscare. Completul de judecata considera ca trebuie sa i se acorde timp inculpatului pentru a se prezenta in instanta. Dreptul la aparare este un drept personal si trebuie un proces echitabil", a declarat presedintele completului Ana Maria Dascalu.

Judecatorii nu au explicat ce se va intampla cu acest dosar, daca Sebastian Ghita nu va fi extradat in Romania pana in luna septembrie.

In iulie 2015, Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in acest dosar pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani, iar Iulian Badescu este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghita, a acordat ilegal unui club sportiv sustinut de cel din urma - CSU Asesoft Ploiesti - o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local in suma de 1.500.000 lei.

"Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Badescu Iulian a pretins si primit de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situat in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi inculpati", sustine DNA.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#proces Sebastian Ghita amanat, #Sebastian Ghita Serbia , #DNA