Surse: Sectia Speciala condusa de Gheorghe Stan a retras apelul in dosarul lui Sebastian Ghita

Joi, 13 Iunie 2019, ora 15:07
10755 citiri
Surse: Sectia Speciala condusa de Gheorghe Stan a retras apelul in dosarul lui Sebastian Ghita
Foto: Octav Ganea/Mediafax/Hepta.ro

Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie, condusa de Gheorghe Stan, ar fi retras apelul DNA in dosarul in care fostul deputat PSD, Sebastian Ghita, este judecat alaturi de fosti sefi din politie si parchete din Prahova, potrivit unor surse judiciare.

Gheorghe Stan urmeaza sa-si inceapa activitatea la CCR din 15 iunie, functie pe care a obtinut-o la propunerea PSD.

Ziare.com a solicitat Parchetului General un punct de vedere cu privire la aceasta informatie, in momentul in care acesta va veni, il vom publica.

Scapa de acuzatii?

Sebastian Ghita si cei judecati in acest dosar au fost achitati in faza de fond a procesului. Este vorba de Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti; Viorel Dosaru, fost sef al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova; Constantin Ispas, ofiter de politie, si Aurelian Constantin Mihaila, fost procuror.

Retragerea apelului DNA ar insemna ca decizia de achitare sa ramana definitiva.

Urmatorul termen din proces este stabilit pe 23 septembrie.

Situatie similara cu procesul Romsilva

Practic este vorba de o situatie similara ca in dosarul Romsilva-Viorel Hrebenciuc, unde Gheorghe Stan a retras apelul DNA.

Solicitarea a fost facuta in baza unui articol recent introdus in legislatie prin OUG 7/2019 promovata de fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, care permite Sectiei Speciale sa retraga apelurile in dosarele in care sunt judecati si magistrati.

ICCJ a sesizat CCR

Completul care judeca dosarul Romsilva - Viorel Hrebenciuc a sesizat ieri CCR cu exceptia de neconstitutionalitate a acestui articol.

Este vorba de art. 88 ind.8 alin.1 lit. d) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

(1) Atributiile Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie sunt urmatoarele:

d)exercitarea si retragerea cailor de atac in cauzele de competenta Sectiei, inclusiv in cauzele aflate pe rolul instantelor sau solutionate definitiv anterior operationalizarii acesteia potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 90/2018 privind unele masuri pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Atat OUG 7/2019, cat si OUG 90/2018 au fost promovate de fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Sebastian Ghita apel, #SS Sebastian Ghita, #Sectia Speciala Ghita , #DNA