Sebastian Ghita se simte amenintat si se compara cu Skripal dupa pilda cu Iuda tradatorul spusa de Coldea

Joi, 05 Aprilie 2018, ora 22:32
5000 citiri
Sebastian Ghita se simte amenintat si se compara cu Skripal dupa pilda cu Iuda tradatorul spusa de Coldea
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Fostul deputat Sebastian Ghita, fugit din tara dupa ce a fost vizat in numeroase dosare, spune ca se simte amenintat de fostul adjunct al SRI Florian Coldea, dupa ce acesta din urma a vorbit despre destinul tragic al lui Iuda si tradatorii Romaniei.

"As vrea sa reamintesc, si e momentul potrivit, de un celebru personaj biblic care a tradat pentru 30 de arginti. Ce daca ulterior l-au apucat remuscarile? Ca orice tradator, destinul lui a sfarsit tragic. Unii, in mod vizibil, practica acelasi lucru cu interesele statului roman. O fac la vedere, fara pic de rusine, ba chiar isi fac un titlu de glorie din asta. Poate ar fi bine cu totii sa reflectam la acest personaj", a spus joi Florian Coldea, dupa 7 ore de audieri la comisia de control al SRI.

"E evident o amenintare la adresa mea, de aceea ma si tem", a comentat Sebastian Ghita pilda lui Coldea, la Antena3.

"Din pacate nu e prima (amenintare - n.r), intr-un interviu de acum ceva timp, dintr-un ziar electronic, mi-a pronuntat numele direct si a spus 'Sebastian Ghita a gresit' si am perceput-o ca pe o avertizare. De data aceasta, sa spui despre un om - oricare ar fi el - ca va avea un destin tragic, sau ca i se va curma...sunt cuvinte care nu au ce sa caute. Da, am spus-o, ma simt vizat si ma simt amenintat", a spus Sebastian Ghita, citat de Mediafax.

Acesta a precizat ca va lua legatura cu avocatii sai pentru a gasi masuri de protectie pe care sa le ia, facand o paralela cu cazul fostului spion rus Sergei Skripal.

"Ati vazut ce s-a intamplat in Londra, cum au otravit in Londra serviciile rusesti", a mai spus Ghita.

Intrebat daca se teme si ce fel de amenintare considera ca este, Ghita a spus: "E evident o amenintare la adresa mea, de aceea ma si tem. De aceea am si fugit din Romania".

Primul care a comentat pilda lui Coldea si a catalogat-o drept amenintare a fost Traian Basescu.

"Sincer, m-a socat pur si simplu povestea cu Iuda. Nu cred ca este o afirmatie responsabila. In primul rand e o amenintare pe care o putea utiliza serviciul impotriva lor. Pe mine pur si simplu m-a socat ultima afirmatie a lui Coldea. Daca are ceva de spus sa spuna public: domnule, l-am avut ofiter pe X, Y, Z, care au incalcat si au vorbit public. Nu stiu (daca era Ghita - n.r.), n-as vrea sa speculez, dar cred ca ca a fost prost sfatuit pentru iesirea publica.

Finalul declaratiei lui Coldea m-a stupefiat. Ea e o amenintare pentru cei care au vorbit acum si pentru cei care vor vrea sa mai vorbeasca. Da (le mai poate face rau celor care vor sa vorbeasca - n.r.), pentru ca nu a fost singur in SRI", a declarat Traian Basescu, la Romania TV.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sebastian Ghita amenintat Coldea tradator , #SRI