Sebastian Ghita s-a razgandit: Nu mai candideaza la europarlamentare si da vina pe "acolitii lui Kovesi"

Miercuri, 27 Martie 2019, ora 11:31
13039 citiri
Sebastian Ghita s-a razgandit: Nu mai candideaza la europarlamentare si da vina pe "acolitii lui Kovesi"
Foto: Arhiva Facebook/ Sebastian Ghita

Sebastian Ghita a decis sa se retraga de pe lista Partidului Romania Unita si sa nu mai candideze la alegerile europarlamentare.

Fostul deputat PSD invoca drept motiv faptul ca "nimic nu s-a schimbat in Romania" si da vina pe "acolitii lui Kovesi".

"Am decis sa ma retrag de pe lista PRU si sa nu candidez la alegerile europarlamentare.

Din pacate... nimic nu s-a schimbat in Romania. Membri ai familiei si zeci de alti oameni au fost iarasi chemati la DNA de catre acolitii lui Kovesi.

Cerceteaza fapte din 2010!!!

Pe care le-au mai cercetat de 10 ori pana acum. Si unde au dispus expertize care au aratat ca prejudiciul este ZERO.

Continua sa intrebe orice om daca stie ceva rau despre Sebastian Ghita si continua sa promita celor care vor sa "colaboreze" protectie asigurata de DNA.

Continua sa trimita adrese la sute de persoane fizice si juridice pentru a intimida.

Amestecul DNA in politica este nepermis!", a scris Ghita, miercuri, pe Facebook.

In plus, acesta a precizat ca va sesiza procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) in acest sens.

"Voi sesiza procurorii de la SIIJ in legatura cu aceste fapte si voi cauta metode sa lupt impotriva acestor practici ilegale.

Le urez succes colegilor mei de la PRU si sper sa pot sa-i ajut in alte batalii politice", a conchis fostul deputat.

Amintim ca pe 10 martie Partidul Romania Unita, condus de Bogdan Diaconu, si-a anuntat lista de candidati pentru europarlamentare, iar primul pe lista figura Sebastian Ghita.

Liber sa se intoarca in tara

Pe 7 martie, Curtea de Apel Ploiesti a revocat ultimul mandat de arestare preventiva emis in lipsa in cazul fostului deputat PSD, acuzat de fapte de coruptie in dosarul Asesoft.

Fostul deputat este cercetat in trei anchete la DNA si are doua dosare pe rolul instantelor, in care a fost achitat in faza de fond.

Instantele din Romania au emis pe numele acestuia mai multe mandate de arestare, dar, rand pe rand, acestea au fost anulate.

Mandatul anulat la inceputul lunii martie era emis in dosarul "Asesoft", in care fostul parlamentar este cercetat din februarie 2017 pentru trafic de influenta, spalare a banilor si constituire a unui grup infractional organizat. Aceasta speta e inca in faza de urmarire penala la DNA.

Fuga din Romania

Sebastian Ghita a plecat din tara in noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 si a fost prins la Belgrad in 14 aprilie 2017. Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul capturarii.

Fostul deputat PSD a fost arestat de autoritatile sarbe timp de doua luni pentru posesie de documente falsificate si a fost eliberat pe cautiune.

Ghita a anuntat in ianuarie, la Romania TV, ca a primit azil politic in Serbia, dupa ce au fost audiati mai multi martori, printre care Vlad si Andreea Cosma si ca autoritatile de la Belgrad s-au "ingrozit" cand au aflat ca procurorii incurajau falsificarea probelor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sebastian Ghita alegeri europarlamentare , #DNA