Sebastian Ghita ramane in arest pentru cel putin 48 de ore, dupa 11 ore de audieri

Vineri, 14 Aprilie 2017, ora 16:44 7549 citiri
Foto: captura video Romania Tv

Sebastian Ghita, care a fost prins in noaptea de joi spre vineri in Belgrad, va ramane in arest cel putin 48 de ore in capitala Serbiei, pentru ca avea asupra sa un document de identitate fals. In acest caz, i s-a deschis un dosar penal, al saselea al omului de afaceri.

Decizia a fost luata vineri dupa-amiaza, dupa ce omul de afaceri a fost audiat pentru 11 ore, transmite Digi 24.

Dupa cele 48 de ore de arest, Ghita va ajunge in fata unei instante superioare, unde va fi audiat de un judecator pentru a se stabili cum a intrat pe teritoriul Serbiei cu un document fals.

Romania are la dispozitie 18 zile pentru a trimite documentatia in ce il priveste pe Ghita, dupa care decizia finala in ce priveste extradarea o va lua Ministerul Justitiei din Serbia.

Sebastian Ghita va ramane intre timp in arest la sediul politiei municipale din Belgrad.

Omul de afaceri a fost localizat si retinut in capitala Serbiei, in noaptea de joi spre vineri, dupa ce a prezentat documente nu doar false, ci si expirate, politistilor care i-au cerut sa se legitimeze pe strada.

In plus, poza lui Ghita era lipita peste cea a unui cetatean sloven.

Potrivit IGPR, "in momentul depistarii, cel in cauza a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezinta insemnele unui stat din UE", fiind vorba despre Slovenia.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca a fost urmarit fratele lui Ghita, Alexandru, care initial s-a aflat la Istanbul, dupa care a plecat catre Serbia. Conform surselor citate, cand Ghita a fost prins erau impreuna. Omul de afaceri avea permis de conducere si pasaport sloven si a fost dus la un birou de politie din Belgrad.

Cei doi frati iesisera pe strada dupa patru ore de discutii intr-o cafenea, moment in care au fost interpelati de politisti.

Pentru prinderea omului de afaceri si-au adus contributia si SRI si SIE.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News