Sebastian Ghita, prima reactie dupa ce DNA a cerut arestarea sa

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 20:09 4740 citiri
Foto: Arhiva B1 TV

Deputatul Sebastian Ghita a reactionat, miercuri seara, dupa ce DNA a cerut aviz Parlamentului pentru retinerea si arestarea sa.

"Dimineata am fost prezent la DNA in calitate de suspect. Pentru ca nu cunosteam detalii despre acuzatii, procurorul mi-a spus ca pot face o cerere pentru a consulta dosarul. Mi-a mai transmis ca voi fi contactat ulterior citirii dosarului pentru a da declaratii. Am aflat cu surprindere despre cererea de retinere si arestare.

Probabil voi vedea dosarul la Parlament", a spus Sebastian Ghita, informeaza Stiri pe Surse.

Deputatul a adaugat ca respinge acuzatiile procurorilor.

"Denunturile mincinoase din dosar au avut ca scop injumatatirea pedepsei persoanelor anchetate in alte cauze. Sunt convins ca voi putea aduce dovezi in favoarea sustinerii nevinovatiei mele. Ma surprinde diversitatea acuzatiilor, de la probleme cu permisul auto, la relatii si informatii obtinute de la Procurorul Sef al Curtii de Apel Ploiesti si de la Seful politiei pana la santaje prin intermediul Realitatea TV", a punctat acesta.

Sebastian Ghita a vorbit si despre acuzatiile de santaj prin intermediul unei televiziuni detinute de el.

Sebastian Ghita, suspect intr-un dosar care vizeaza procurori, politisti si politicieni. DNA cere arestarea

"Nu am vazut ca in 2011 Realitatea TV sa fi practicat santajul. Voi parcurge toate procedurile stabilite de lege si voi aduce toate probele necesare dovedirii nevinovatiei mele", a incheiat acesta.

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat, miercuri, la DNA Ploiesti, pentru a fi audiat in dosarul in care sunt vizati procurori, politisti si politicieni prahoveni. La iesire, acesta a declarat ca are calitatea de suspect in acest dosar.

Tot miercuri s-a anuntat DNA a cerut aviz Parlamentului pentru retinerea si arestarea lui Ghita.

Acest dosar fusese clasat in urma cu doi ani de catre procurorul Lucian Papici si a fost redeschis recent prin decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News