Sebastian Ghita pierde cautiunea de 60 de milioane de lei daca se decide arestarea sa

Joi, 22 Decembrie 2016, ora 20:23
10970 citiri
Sebastian Ghita pierde cautiunea de 60 de milioane de lei daca se decide arestarea sa
Foto: Hepta.ro

Sebastian Ghita va pierde cautiunea de 60 milioane de lei daca instanta suprema va decide arestarea sa, ca urmare a incalcarii obligatiilor controlului judiciar dupa ce fostul deputat a disparut si se crede ca ar fi plecat din tara.

Conform Codului de procedura penala, instanta de judecata dispune prin hotarare confiscarea cautiunii, daca masura controlului judiciar pe cautiune a fost inlocuita cu masura arestului la domiciliu sau a arestarii preventive.

Potrivit articolului 217, alineatul 9, din Codul de procedura penala, "in cazul in care, pe durata masurii controlului judiciar pe cautiune, inculpatul incalca, cu rea-credinta, obligatiile care ii revin (...) judecatorul de drepturi si libertati, judecatorul de camera preliminara sau instanta de judecata, la cererea motivata a procurorului ori din oficiu, poate dispune inlocuirea acestei masuri cu masura arestului la domiciliu sau a arestarii preventive".

In cazul lui Sebastian Ghita, judecat sub control judiciar pe cautiune, Politia a anuntat deja instanta suprema ca el a incalcat conditiile controlului judiciar, deoarece nu s-a prezentat cand a fost chemat la sediul IPJ Prahova, in 20 decembrie. Astfel, Ghita a fost dat in consemn la frontiere.

Daca judecatorii de la instanta suprema decid inlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu sau arestarea preventiva, Sebastian Ghita pierde cautiunea.

In 31 martie, procurorii DNA Ploiesti l-au pus sub control judiciar pe cautiune pe Sebastian Ghita in al patrulea dosar in care acesta este urmarit penal pentru coruptie, cautiunea fiind stabilita la aproximativ 13 milioane de euro, reprezentand a zecea parte din averea estimata a parlamentarului.

In aprilie 2016, procurorii DNA Ploiesti au admis cererea deputatului Sebastian Ghita de constituire a cautiunii in limita sumei de 59.417.133 lei, dupa ce Parlamentarul a depus garantii reale imobiliare si mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentand echipamente ce apartin unei societati comerciale si opere de arta, toate in valoare de 86.652.513,50 lei.

Sebastian Ghita nu poate pleca din tara fara acceptul procurorilor pentru ca decizia, pana la judecarea contestatiei, nu este definitiva.

Fostul deputat este insa cautat de miercuri, dupa ce a fost chemat la DNA Ploiesti, in dosarul de coruptie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair in Romania, si nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ghita pierde cautiune ICCJ, #ICCJ arestare Ghita cautiune, #Ghita consemn frontiera , #DNA
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Unde va ajunge, sau unde este, nu mai conteaza cautiunea.