Sebastian Ghita: Irina Socol a fost santajata. Dosarul Microsoft, o mare escrocherie

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 14:31
11471 citiri
Sebastian Ghita: Irina Socol a fost santajata. Dosarul Microsoft, o mare escrocherie
Foto: Adevarul

Deputatul Sebastian Ghita, care a demisionat recent din PSD pentru a-si face un nou partid, i-a luat apararea Irinei Socol (SIVECO), acuzata de fapte de coruptie, si a sustinut ca afacerea Microsoft a fost, de fapt, "un jaf si o hotie la adresa Romaniei".

Intr-o emisiune transmisa live pe Internet de Adevarul, Sebastian Ghita a fost intrebat cum isi explica faptul ca Irina Socol, recunoscuta pentru profesionalismul ei in domeniul IT, s-a pretat la evaziune fiscala.

Sefa Siveco, data in vileag de partenerul de afaceri ilegale: Rromi analfabeti folositi pentru facturi false

"Irina Socol era unul dintre cei mai buni manageri IT. Nu cumva sistemul o forta, intreg ansamblul de politicieni, factori de decizie, impartitori de bani au impins-o si au fortat-o pe femeia aia? Nu cumva, daca nu facea ce doreau diversi oameni, nu mai avea bani de salarii? Au santajat-o", a sustinut Ghita, spunand ca daca ancheta DNA nu va ajunge la adevaratii vinovati, cei din varf, nu putem sti daca "urmatoarea firma de IT nu va fi si ea santajata si obligata sa scoata bani cu tiganii din Sintesti".

Intrebat daca ceea ce sustine este ca toate firmele trebuie sa cotizeze la partide, Sebastian Ghita a raspuns: "Toate! Procurorii si cei de la DNA au dreptate".

Dosarul Microsoft, o mare escrocherie

Sebastian Ghita s-a referit si la dosarul Microsoft, in care au fost arestati, printre altii, Dorin Cocos si fostul ministru Gabriel Sandu, si sunt urmariti penal mai multi fosti ministri ai Educatiei, printre care Daniel Funeriu si Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu, audiata la DNA - E urmarita penal in dosarul Microsoft

"E un dosar despre care de ani de zile eu tip. A fost un jaf si o hotie facuta Romaniei, nu de firmele romanesti si nu numai de acei domni pe care ii vedeti plimbati la televizor (...) Trebuia sa dam bine si sa cumparam licente Microsoft. Norocul lui Ponta e ca UE a dat o decizie ca nu se mai pot inchiria licente Microsoft", a declarat Ghita, sustinand ca intreaga afacere a fost "o minciuna uriasa".

"A fost o mare escrocherie de la un cap la altul, bine ca s-a terminat", a mai punctat el.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ghira Socol santajata, #Ghita dosar Microsoft , #PSD
Comentarii