Sebastian Ghita, despre rolul Justitiei, reforma in PSD si vacanta lui Ponta in Dubai

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 13:35
5431 citiri
Sebastian Ghita, despre rolul Justitiei, reforma in PSD si vacanta lui Ponta in Dubai
Foto: Adevarul

Sebastian Ghita crede ca justitia trebuie sa fie "arbitru in societate", iar PSD sa se dezbare de baronii locali, Victor Ponta avand misiunea sa reformeze acest partid pe care el l-a parasit pentru a-si construi o alta formatiune politica.

"Nu vad ca dupa ce mascatii au luat-o prin casa unuia tu sa ii dai posibilitatea sa mai candideze, sa ocupe functii (...) Trebuie sa gasim un arbitru in societate si arbitrul acela e justitia. Sa ingnori, sa sfidezi sau sa razi de decizia justitiei, oricat de sus ai fi, nu se mai poate", a declarat deputatul, invitat, marti, intr-o emisiune transmisa live pe Internet de Adevarul.

Ghita a sustinut ca el vrea sa isi "croiasca un drum" separat de PSD, in timp ce prietenul sau Victor Ponta "are de facut reforma in PSD".

Despre capitalismul salbatic

In context, el a explicat ca a intrat in acest partid de stanga pentru ca majoritatea celor pe care ii cunostea ca facand politica "veneau din PSD", iar Victor Ponta tocmai castigase presedintia acestui partid.

In opinia sa, ideea ca un om de afaceri, asa cum e el, ar trebui sa fie de dreapta, este doar un "cliseu".

"Nu cred in capitalismul salbatic si in pura si cruda competitie, pentru ca viata nu e despre asta", a adaugat el, spunand ca trebuie sa existe o "egalitate a sanselor", de exemplu "un copil nascut intr-o familie mai saraca, la tara, trebuie sa aiba din partea societatii sanse egale cu un copil din Bucuresti care sta in Primaverii".

Sebastian Ghita crede ca PSD "a fost foarte presat sa se comporte ca un partid de dreapta", guvernele social-democrate luand "cele mai multe masuri de dreapta", in timp ce guvernele Tariceanu si Boc "au dublat salariile la profesori, au marit salariul minim".

Despre baroni

Intrebat ce parere are despre baronii locali, Sebastian Ghita a marturisit ca "La inceput n-am inteles niciunii ce ne tot preseaza astia de afara? N-am tot priceput, pana cand ni s-a destupat mintea", in urma discutiilor cu "ambasadele si ONG-urile".

"Daca un om e seful judetului sau primarul care stapaneste si functia politica si administrativa, persoana aceea capata o putere si o influenta uriasa. De vreme ce va raportati la noi si vreti sa ajungeti ca noi, la noi nu e asa. Dupa experienta noastra, nu e bine. Hai sa avem un control", a explicat Ghita cum au decurs discutiile purtate cu ambasadele.

Despre votul in diaspora

Sebastian Ghita a vorbit si despre organizarea defectuoasa a votului in diaspora, dezvaluind ca s-au purtat discutii intense la partid pe acest subiect in legatura cu suplimentarea sectiilor de votare.

"Ne-am chinuit: le facem, nu le facem... Unii au spus 'Nu! E o smecherie ca sa anuleze alegerile CCR'", a explicat el, luandu-i apararea fostului ministru de Externe Titus Corlatean, care "s-a chinuit, a cerut sfaturi si reglementari" de la BEC, fiind convins ca legea nu ii permitea sa suplimenteze sectiile din strainatate.

Despre vacanta lui Ponta in Dubai

Intrebat despre vacanta neasteptata petrecuta alaturi de Victor Ponta in Dubai imediat dupa pierderea alegerilor prezidentiale, Sebastian Ghita a afirmat ca acolo s-au intalnit cu multi romani care i-au primit cu prietenie.

"Majoritatea isi faceau poze cu Ponta, nu pareau ca il urasc", a sustinut el, explicand ca romanii li s-au plans cat de rau erau tratati la ambasade sau consulate.

"Noi n-am stiut ca in afara romanii sunt tratati atat de rau. Ponta a decontat toata ura. Putea sa faca in strainatate 3.000 de sectii", a explicat el, recunoscand insa ca a contat foarte mult mobilizarea pe Facebook si ca a functionat "telefonul dat in tara".

Sebastian Ghita a sustinut ca vizita lui Ponta in Dubai fusese programata.

"Din partea dansului da, avea o invitatie la acel eveniment de Formula 1 unde vin foarte multi sefi de stat, prim-ministri, ministri, nu e doar o chestiune sportiva. Mai multe detalii poate sa va dea dansul (...)

Sunt convins ca a fost mahnit, suparat, abatut. I-a parut rau si pentru munca lui si a celor din tara. Ideea ca trebuia sa mearga in sihastrie 2 saptamani, sa se sinucida asa cum vor niste jurnalisti, e falsa (...) Domnul Iohannis s-a dus cu familia in SUA. Obisnuiti cu domnul Ponta la Formula 1, n-a mai zis nimeni nimic", a comentat Ghita.

In momentul in care i s-a explicat ca de la un premier social-democrat se asteapta mai multa austeritate, deputatul a raspuns ironic, spunand ca ce era sa faca Ponta, sa mearga la "Valea Calugareasca"?

"Sa nu fim ipocriti, lumea s-a schimbat. Foarte multi romani merg in vacante in straintate", a completat el.

Intrebat cand l-a cunoscut pe Ponta, Ghita a dezvaluit ca acest lucru s-a intamplat in 2005, cand echipa de baschet Asesoft a ajuns campioana europeana.

"Am continuat sa il invitam la meciuri, ne-am imprietenit, ne-am cunoscut din ce in ce mai tare. O chestiune normala, omeneasca", a adaugat el, sustinand ca acuzele ce i se aduc legate de afacerile sale cu statul reprezinta "o mare gogorita".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sebastian Ghita Ponta Dubai, #Ghita sectii diaspora, #Ghita Ponta prietenie , #PSD