Sebastian Ghita afla pe 5 ianuarie daca va fi arestat

Vineri, 30 Decembrie 2016, ora 17:22
5971 citiri
Sebastian Ghita afla pe 5 ianuarie daca va fi arestat
Foto: Arhiva

Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta ca va lua in discutie pe 5 ianuarie inlocuirea masurii controlului judiciar pe cautiune cu masura arestarii preventive in lipsa in cazul lui Sebastian Ghita, dupa ce fostul deputat a incalcat conditiile impuse de controlul judiciar.

Decizia anuntata vineri de instanta suprema vine dupa ce, joi, Politia a sesizat ICCJ ca fostul deputat nu s-a prezentat pentru a semna la sediul Inspectoratul de Politie Judetean Prahova, din Ploiesti, cand era programat.

In cazul in care judecatorii considera ca Sebastian Ghita a incalcat prevederile controlului judiciar, ar putea emite un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui.

Inspectoratul de Politie Judetean Prahova a trimis Inaltei Curti de Casatie si Justitie documentele prin care a anuntat ca Sebastian Ghita a incalcat termenii controlului judiciar in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova, dupa ce joi nu s-a prezentat pentru a semna la sediul IPJ din Ploiesti, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Potrivit acestora, la instanta suprema au fost trimise documente care arata ca Ghita nu s-a prezentat joi, la ora 10:30, la Politia Prahova.

Pe de alta parte, surse din DNA au declarat ca procurorii anticoruptie vor cere din nou arestarea preventiva in lipsa a lui Sebastian Ghita dupa ce ICCJ va fi anuntata ca acesta a incalcat termenii controlului judiciar.

Este a doua cand DNA cere emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita.

Sebastian Ghita trebuia sa se prezinte joi, la ora 10:30, la sediul IPJ Prahova in cadrul vizitei saptamanale prevazute de controlul judiciar. Ghita nu a venit, aceasta fiind prima oara cand fostul parlamentar incalca prevederea privind faptul ca trebuie sa semneze o data pe saptamana la sediul Politiei Prahova.

Sebastian Ghita a incalcat si in 21 decembrie o alta prevedere a controlului judiciar, in momentul in care nu s-a prezentat cand a fost citat in fata procurorilor DNA Ploiesti, dupa ce cu doua zile inainte semnase la IPJ Prahova.

Marti, instanta suprema a respins cererea DNA Ploiesti de emitere a unui mandat de arestare preventiva in lipsa a fostului deputat Sebastian Ghita si a mentinut masura controlului judiciar pe cautiune, cu interdictia de a parasi tara in dosarul in care acesta este cercetat sub control judiciar.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Sebastian Ghita arestat, #Sebastian Ghita control judiciar , #DNA