Sebastian Ghita: Afacerea Microsoft, cea mai paguboasa. Factori de la varf au inchis ochii

Luni, 02 Martie 2015, ora 23:27
11262 citiri
Sebastian Ghita: Afacerea Microsoft, cea mai paguboasa. Factori de la varf au inchis ochii
Foto: B1 Tv

Deputatul Sebastian Ghita sustine ca toti banii pe care statul roman i-a platit Microsoft pentru licente au fost dati degeaba, aceasta fiind cea mai paguboasa afacere facuta vreodata de autoritati.

"In ceea ce priveste acest contract Microsoft, consider ca e unul dintre cele mai paguboase contracte pe care statul roman le-a facut vreodata. Intreaga afacere sunt bani pe care Microsoft ni datoreaza. Cred ca toata aceasta suma a fost platita degeaba, toti banii care au ajuns la Microsoft.

Acesti bani au mers pentru niste, vezi Doamne, licente sau servicii pentru calculatoare pe care statul roman de-a lungul timpului le-a cumparat deja cu licenta de la Microsoft", a declarat patronul Romania TV, la Realitatea Tv.

Sebastian Ghita: Microsoft ne-a vandut o hartie pe 400 de milioane de euro. A vrut si Oracle sa ne fure (Video)

Intrebat daca nimeni nu si-a dat seama ca se plateste pentru ceva ce detineau deja, Ghita a spus ca situatia a fost tolerata.

"Cred ca au fost semnale, dar factori la varf din statul roman au tolerat si au inchis ochii la aceasta chestiune", a acuzat Ghita.

Nu este prima oara cand patronul Romania TV face astfel de declaratii despre afacerea Microsoft. Parlamentarul a explicat de curand intr-un interviu pentru Gazeta Sporturilor ca gigantul american Microsoft nu a vandut nicio licenta Guvernului, "pentru ca acele calculatoare care erau in ministere aveau deja licente".

"La un moment dat, exista obligatia ca toate firmele care vindeau calculatoare sa le vanda impreuna cu licente. Pe care noi le cumparam, era sub 100 de dolari, de la Microsoft. Si atunci ce au facut americanii? Au zis ca vand Guvernului upgradarea, adica posibilitatea de a descarca imbunatatirea softului. (...)

Insa pe calculatoarele Guvernului oricum nu mergeau noile versiuni, care de altfel nici n-au fost descarcate! Noi am cumparat nimicul cu 400 de milioane de euro in zece ani. Acesta este adevarul! Si de aici s-au luat spagile pe care le vedem astazi la televizor", a dezvaluit fostul pesedist, sugerand ca sefii Microsoft Romania ar fi stiut despre spagile luate de demnitari.

Sebastian Ghita i-a acuzat pe cei de la Microsoft ca "ne-au vandut o hartie pe 400 de milioane de euro", adaugand ca "Oracle a vrut de curand sa faca acelasi lucru, ne-a vandut softuri de sute de milioane de euro".

"Sa ne fure si Oracle o tura! Am reusit sa evitam asta!", a completat atunci deputatul.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Sebastian Ghita Microsoft frauda, #licente Microsoft Sebastian Ghita , #PSD
Comentarii