Sebastian Ghita a fost audiat prin videoconferinta la Tribunalul Prahova

Marti, 26 Septembrie 2017, ora 12:59
4404 citiri
Sebastian Ghita a fost audiat prin videoconferinta la Tribunalul Prahova
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul deputat Sebastian Ghita a fost audiat, marti dimineata, prin sistem de videoconferinta, la Tribunalul Prahova, in dosarul cunoscut sub denumirea Hidro Prahova, in care procourorii au cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele sau.

Reprezentanti ai instantei au declarat ca fostul parlamentar, aflat in prezent la Belgrad, a spus ca isi mentine declaratiile date in faza de urmarire penala.

Anterior audierii au existat mai multe incercari ale instantei din Romania de a-l audia pe Ghita pentru a se putea pronunta in acest dosar, insa de fiecare data acest lucru nu s-a putut intampla fie pentru ca nu s-a putut realiza conexiunea tehnica, fie pentru ca la unul dintre termene a lipsit interpretul de limba sarba, fie pentur ca judecatorul sarb era in concediu.

Marti, la ora 13.30, Tribunalul Prahova se va pronunta asupra solicitarii formulate de DNA, dar avocatii lui Ghita vor putea contesta solutia, daca judecatorii vor cere emiterea unui mandat de arestare in lipsa.

In dosarul Hidro Prahova, Sebastian Ghita este cercetat pentru coruptie alaturi de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, de fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Procurorii DNA Ploiesti au inceput, in februarie 2015, urmarirea penala in acest dosar privind fraude cu fonduri europene in cadrul unui proiect derulat prin SC Hidro Prahova, firma detinuta de Consiliul Judetean Prahova.

Anchetatorii il acuza pe cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Cristian Hertanu, a carui firma a castigat un contract pentru extinderea retelei de canalizare a orasului Comarnic, din judetul Prahova, de fraudarea de fonduri europene, in timp ce fostul deputat Sebastian Ghita, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si fiul acestiia din urma, fostul deputat PSD Vlad Cosma, sunt acuzati de infractiunea de sprijinire a unui grup infractional organizat.

Pana acum, pe numele lui Ghita au fost emise trei mandate de arestare in lipsa - unul in dosarul privind vizita in Romania a fostului premier britanic Tony Blair, in care este urmarit penal si fostul prim-ministru Victor Ponta, altul in dosarul de coruptie in care fostul deputat este urmarit penal pentru trafic de influenta, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, iar cel de-al treilea in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

Omul de afaceri Sebastian Ghita - retinut la Belgrad in noaptea de 13 spre 14 aprilie si plasat apoi in arest preventiv - a fost eliberat in 26 mai pe cautiune, in baza unei decizii a Curtii Supreme din Serbia, dupa depunerea unei cautiuni de 200.000 de euro. Lui Ghita i-a fost retinut pasaportul si i s-a interzis sa paraseasca Belgradul.

Omul de afaceri asteapta o decizie privind cererea de extradare formulata de autoritatile romane. Cand a fost prins de autoritatile sarbe, Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau.

Citeste si Sebastian Ghita a fost achitat in dosarul Asesoft. DNA ceruse 10 ani de inchisoare

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Ghita audiat videoconferinta, #Ghita audiat Tribunal Prahova , #DNA