Sebastian Ghita a fost achitat in dosarul Asesoft. DNA ceruse 10 ani de inchisoare

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 13:51 15417 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul deputat PSD Sebastian Ghita a fost achitat, luni, in dosarul finantarii echipei de baschet Asesoft.

De asemenea, sechestrul asigurator asupra bunurilor celor doi a fost ridicat, iar cheltuielile de judecata, de 20.000 de lei, urmeaza sa fie platite de statul roman.

Decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. La ultimul termen, din 19 septembrie, procurorii cerusera 10 ani de inchisoare.

In acest dosar, Sebastian Ghita este acuzat ca l-ar fi mituit pe fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu. Fostul edil ar fi primit o casa pentru finantarea echipei de baschet.

Omul de afaceri mai este acuzat in acest dosar de instigare la abuz in serviciu si spalare de bani.

De asemenea, si Iulian Badescu a fost achitat, fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu.

Procurorul de caz a solicitat si confiscarea a 1,1 milioane de lei de la Ghita si a 900.000 de lei de la Badescu, precum si plata in solidar a 1,5 milioane de lei din partea celor doi, catre Primaria Ploiesti.

Sebastian Ghita si Iulian Badescu au fost trimisi in judecata in luna iulie 2015, iar faptele pentru care sunt acuzati cei doi s-ar fi produs in anul 2013. Asesoft a obtinut atunci o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, suma fiind de 1,5 milioane de lei.

Despre fostul deputat PSD se stie ca se afla in Serbia, acolo unde a fost prins in luna aprilie. Ceva mai mult de o luna mai tarziu, Ghita a fost eliberat, dupa ce a platit o cautiune de 200.000 de euro, insa nu are voie sa paraseasca Belgradul.

In luna iulie, Ministerul roman al Justitiei transmisese ultimul mesaj despre Ghita, in care nu dadea nicio informatie despre data la care ar putea avea loc.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News