Sebastian Ghita a anuntat ca a facut o plangere penala pe numele lui Kovesi. Ce acuzatii ii aduce

Duminica, 09 Decembrie 2018, ora 21:03 7076 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul deputat PSD Sebastian Ghita a declarat la Romania TV ca a facut o plangere penala pe numele fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, care a fost reclamata la Sectia Speciala pentru anchetarea magistratilor. Sebastian Ghita sustine ca Kovesi i-ar fi cerut sa plateasca avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

"Dupa ce am prezentat statului roman toate elementele privind activitatea infractionala a acestui grup Onea - Kovesi, am vazut ca nimic nu s-a intamplat si ca tot ce face acest grup, dosare fabricate, este ascuns, pitit. Ce m-a facut sa fac aceasta plangere este ca aceasta sectie de urmarire a magistratilor permite cetatenilor sa prezinte probe", a declarat Sebastian Ghita, duminica, la Romania TV.

Fostul deputat a facut denuntul impotriva Laurei Kovesi la inceputul saptamanii, iar deja se fac audieri in acest caz.

La inceputul lui 2017, Sebastian Ghita sustinea ca o firma de constructii din Ploiesti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a platit avionul pentru aducerea in tara a lui Nicolae Popa, din Jakarta, la cererea lui Kovesi si a statului.

"La cererea lui Kovesi, o firma de constructii din Ploiesti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a platit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa din Indonezia. Realitatea este ca o firma privata, la cererea statului roman, a platit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI si care a furat sute de mii de oameni. O intreb pe doamna Kovesi: ce fel de operatiune o fi asta? Oare suntem vinovati de spalare de bani? E doar dansa sau sunt doar eu? Am actionat eu in numele statului roman?", a spus atunci Sebastian Ghita.

La acel moment, Politia Romana a anuntat ca pentru aducerea in tara, cu avionul, a lui Nicolae Popa au fost purtate negocieri cu trei operatori economici de profil, castigand oferta cea mai mica. Precizarile au venit dupa ce Parchetul instantei supreme a transmis ca Nicolae Popa, care a plecat din tara in 2000, a fost adus in Romania din Indonezia, in 2011, de catre Politia Romana, institutie care a achitat integral transportul.

Nicolae Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare, pentru frauda, in anul 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii.

Popa a fost arestat in 2 decembrie 2009 de catre autoritatile indoneziene si a fost adus in tara din Indonezia in 22 aprilie 2011, presa relatand la acea vreme ca a fost adus in Romania cu "o cursa privata".

Nicolae Popa a fost eliberat la sfarsitul lui august 2017.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com