Sebastian Ghita a aflat o veste proasta de la DNA: Ma afecteaza, am responsabilitati

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 09:45
5076 citiri
Sebastian Ghita a aflat o veste proasta de la DNA: Ma afecteaza, am responsabilitati
Foto: Arhiva (Observatorul Prahovean)

Procurorii DNA Ploiesti au prelungit, vineri, cu inca 60 de zile, masura controlului judiciar pentru deputatul PSD Sebastian Ghita, in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, parlamentarul declarand, la iesirea de la DNA, ca nu i s-au explicat motivele prelungirii masurii.

Deputatul Sebastian Ghita a afirmat, la iesirea din sediul DNA Ploiesti, ca procurorii au prelungit masura controlului judiciar dispusa in urma cu doua luni in dosarul in care este cercetat pentru sprijinirea unui grup infractional organizat.

Sebastian Ghita a sustinut ca procurorii nu i-au explicat motivele pentru care au dispus prelungirea masurii preventive in cazul sau.

Intrebat daca, in opinia sa, exista motive pentru care sa fie pus sub acuzare in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului, Sebastian Ghita a spus ca nu are legatura cu acest subiect pentru ca nu ii cunoaste pe cei de la Hidro Prahova cercetati in dosar.

"Daca domnii procurori considera, ca pe orice cetatean, ma cheama sa ma intrebe. Nu au intrebat alte lucruri in plus fata de declaratia pe care am dat-o (...) Nu am legatura cu subiectul pentru ca nu ii cunosc pe acei oameni de la Hidro Prahova", a afirmat Sebastian Ghita.

Totodata, intrebat in ce masura il afecteaza faptul ca se afla sub control judiciar, Ghita a raspuns: "Ma afecteaza, am responsabilitati, am activitati".

"Orice cercetare trebuie facuta rapid, trebuie gasite argumente sau ratiuni pentru care unui cetatean sa-i ingradesti libertatile", a mai spus Sebastian Ghita.

El a precizat ca si din punct de vedere politic este afectat de faptul ca numele sau apare intr-un dosar al DNA: "Evident ca orice om politic in momentul in care ajunge sa fie investigat de catre un procuror are o problema de imagine, in a convinge cetatenii si asa mai departe".

Intrebat daca poate confirma informatia aparuta pe surse conform careia procurorii DNA au ridicat documente de la clubul de baschet CSU Asesoft Ploiesti, Ghita a raspuns: "Nu, din cate stiu eu".

Totodata, el a afirmat, raspunzand unei alte intrebari, ca CSU Asesoft a primit finantari de la bugetul local "la fel ca toate celelalte cluburi din judet".

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat la sediul DNA Ploiesti, vineri dimineata, putin inainte de ora 8:30, fiind citat in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, in care Ghita este cercetat pentru favorizarea unui grup infractional.

Potrivit unor surse judiciare, la DNA sunt asteptati, in cursul zilei de vineri, si deputatul PSD Vlad Cosma, precum si tatal acestuia, Mircea Cosma, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Prahova, ambii fiind acuzati, ca si Sebastian Ghita, de sprjinirea unui grup infractional organizat. Ei se afla sub control judiciar de la sfarsitul lunii februarie, iar aceasta perioada expira, procurorii urmand sa stabileasca daca prelungesc sau nu masura preventiva.

Fraude cu fonduri europene

In 18 februarie, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group.

In acelasi dosar, au fost fost plasati sub control judiciar deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu.

Sebastian Ghita, urmarit penal. Cumnatul lui Ponta, audiat toata ziua la DNA

Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma contesta controlul judiciar

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Sebastian Ghita control judiciar prelungit, #Sebastian Ghita audiat DNA, #Sebastian Ghita Hertanu , #DNA