Procurorul general: Inregistrarile lui Ghita sunt prezentate tendentios la TV, ni se sugereaza ce sa facem

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 18:39
12332 citiri
Procurorul general: Inregistrarile lui Ghita sunt prezentate tendentios la TV, ni se sugereaza ce sa facem
Foto: captura YouTube/Antena 3

Procurorul general, Augustin Lazar, considera ca inregistrarile difuzate de Romania TV, postul de televiziune al fostul deputat Sebastian Ghita, sunt prezentate intr-o maniera "destul de tendentioasa" si ca acestea sugereaza procurorilor ce ar trebui sa faca.

"Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica exista un dosar care a fost inregistrat in urma cu doua zile, in care se fac investigatii in legatura cu afirmatiile care au aparut in spatiul public, cu inregistrarile care au alertat intr-un fel opinia publica si care cred ca sunt prezentate intr-o maniera destul de tendentioasa, dupa cum am remarcat.

Ele sunt prezentate intr-o anume forma la televizor, sugerandu-ne noua deja ceea ce ar trebui sa facem", a spus procurorul general, vineri, dupa prima sedinta a noului Consiliu Superior al Magistraturii (CSM).

Augustin Lazar a precizat ca cercetarile in dosarul deschis de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) trebuie sa fie obiective, iar in timpul anchetei vor fi audiate mai multe persoane si vor fi ridicate inregistrarile.

"Trebuie sa fie audiate persoanele invocate in cazul acesta, trebuie ridicate acele inregistrari, documentele despre care se vehiculeaza si in continuare se va vedea. Nu doresc sa spun numele persoanelor care vor fi audiate, fiindca acolo exista un procuror care conduce acesta ancheta si nu se cuvine sa-i dam noi indicatii public ce are de facut in dosar", a mai spus Lazar.

Surse judiciare au declarat anterior, pentru News.ro, ca toate inregistrarile lui Sebastian Ghita vor fi depuse la dosarul de la PICCJ.

Amintim ca Parchetul a deschis, miercuri, dosar penal, dupa difuzarea unei inregistrari dintr-o serie mai lunga, in care Traian Basescu vorbeste despre informatii pe care le primea din dosare aflate in curs de solutionare.

Citeste mai multe despre scandalul dezvaluirilor lui Ghita:

Dat in urmarire de Politie, Ghita reapare la TV cu noi acuzatii fara dovezi: Ponta a fost santajat sa o puna pe Kovesi la DNA!

Pe baza acuzatiilor fara dovezi ale lui Ghita, Basescu zice ca ar trebui arestati Kovesi si Coldea, asa cum a fost Elena Udrea

Tariceanu explica de ce nu se face comisie de ancheta privind asa-zisele dezvaluiri ale lui Ghita

Ministrul tehnocrat al Justitiei, despre inregistrarile lui Ghita: Asa ceva nicaieri in lume nu se intampla

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#procuror general dosar Ghita, #procuror general dezvaluiri Ghita , #DNA