Procuror din Serbia: Ghita a fost prins la cafenea si nu a cerut inca azil politic

Miercuri, 19 Aprilie 2017, ora 23:03 14810 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Sebastian Ghita a fost arestat intr-o cafenea din Belgrad, nu a dat pana acum sarbilor nicio declaratie despre mandatul de extradare prezentat de Interpol si nici nu a cerut azil politic.

Informatiile au fost oferite de un procuror de la Inalta Curte din Serbia pentru Romania TV, televiziunea pe care o patroneaza.

"Conform informatiilor pe care le avem in acest caz, domnul Sebastian Ghita a fost arestat intr-o cafenea", a spus oficialul sarb.

"Domnul Sebastian Ghita a vorbit despre lucruri legate de situatia personala si cetatenie, dar nu a vrut sa dea nicio declaratie legata de mandatul de extradare prezentat de Interpol", a adaugat procurorul de la Belgrad pentru sursa citata.

Intrebat daca Ghita a cerut azil politic, oficialul a replicat: "nu a mentionat nimic despre azilul politic la audiere".

Sebastian Ghita a fost prins cu acte false slovene cu numele de Alexander Ivanovici.

De cand a fost capturat, Sebastian Ghita a fost dus in arestul central si a aflat ca nu poate fi reprezentat in fata anchetatorilor decat de un avocat sarb, potrivit sursei citate.

Citeste mai multe despre capturarea fugarului Ghita:

Amintim ca, marti, ministrul Tudorel Toader, a declarat ca institutia pe care o conduce asteptata documente de la instantele emitente ale mandatului de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, urmand ca imediat sa fie demarata procedura de extradare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News