Politia de Frontiera face abia acum verificari sa afle cum a fugit Ghita peste granita

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 16:37 2469 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Politia de Frontiera va efectua verificari pentru a stabili modul in care fostul deputat Sebastian Ghita a parasit teritoriul Romaniei, a declarat purtatorul de cuvant al IGPF, Alexandra Popescu.

"Politia de Frontiera Romana va efectua verificari specifice pentru a stabili modalitatea prin care Sebastian Ghita a parasit teritoriul Romaniei in functie de rezultatul anchetei desfasurate de autoritatile abilitate si de datele de interes ce vor rezulta in urma instrumentarii dosarului penal.

La finalizarea verificarilor se vor lua masurile prevazute de lege", a precizat oficialul IGPF.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, marti, ca procedura de extradare a lui Sebastian Ghita este pregatita, insa sunt asteptate deciziile instantelor de judecata.

Fostul deputat Sebastian Ghita, dat in urmarire internationala de catre autoritatile romane, a fost retinut in noaptea de joi spre vineri, la Belgrad. El a prezentat politistilor sarbi un pasaport sloven fals, delict pedepsit in Serbia cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Intre Romania si Serbia nu exista acord de extradare, cele doua state urmand sa poarte negocieri in acest caz.

Autoritatile sarbe au informat IGPR ca fostul deputat Sebastian Ghita a fost arestat in Serbia, pe o perioada de 18 zile in vederea extradarii, incepand cu 14.04.2017.

Citeste mai multe despre capturarea fugarului Ghita:

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza MatusaTamara
MatusaTamara
rank 5
Politie pe cai de lemn.