Ministrul de Interne spune ca are resurse importante pentru localizarea lui Ghita, disparut de 3 luni

Marti, 28 Martie 2017, ora 18:20 4751 citiri
Foto: Hepta.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marti, ca sunt mobilizate "resurse importante" pentru verificarea informatiilor legate de Sebastian Ghita si locul in care el se afla, precizand ca date in acest sens nu pot fi oferite de MAI, ci de procurorul de caz.

"Noi nu precupetim niciun efort si in continuare suntem mobilizati. Avem importante resurse alocate pentru verificarea informatiilor, localizarea lui Sebastian Ghita. Lucrurile astea se intampla cu sprijinul partenerilor interni si internationali si sunt (...) sub coordonarea stricta a procurorului de caz", a afirmat ministrul, la Palatul Parlamentului.

Intrebata daca infirma unele informatii aparute in media potrivit carora Ghita ar fi fost deja localizat, ministrul a raspuns ca astfel de lucruri nu pot fi facute publice de MAI.

"Procurorul de caz e cel care da acceptul si face comunicarile in acest dosar penal", a spus Carmen Dan.

Sebastian Ghita, patronul Romania TV, a disparut pe 21 decembrie 2016, cand a reusit sa fuga de politistii care il urmareau. El a fost inclus de Europol pe lista "Europe's Most Wanted Fugitives" a celor mai cautati infractori fugari de pe continent.

La inceputul lunii martie, DNA a anuntat ca din investigatii rezulta ca Ghita a plecat din Romania.

" (...) Intrucat din investigatii a rezultat ca Ghita Sebastian Aurelian a parasit teritoriul national, pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare", se arata in documentele DNA din cel mai nou dosar de coruptie in care Ghita este inculpat.

Conform acelorasi documente, un martor dintr-un dosar al fostului deputat a declarat ca Ghita stia de anul trecut ca reprezentanti ai firmelor Romsys si Siveco au formulat denunturi pe numele sau si era convins ca procurorii vor cere arestarea sa dupa incheierea mandatului de parlamentar si pierderea imunitatii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News