Ministrul de Interne prezinta filmul zilei de 13 si cum a fost capturat Ghita

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 21:09 7435 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marti, ca informatiile privindu-l pe Sebastian Ghita au fost furnizate de partea romana.

"Informatiile au fost furnizate de partea romana. Mentionez ca aceste date au fost puse la dispozitia Politiei din Serbia pe 13 aprilie dimineata. Prin aceste date am solicitat si sprijin in vederea localizarii.

Pe parcursul zilei a existat in continuare un schimb de date si informatii care s-a finalizat la ora 23:50 prin depistarea pe o strada din Belgrad a doi barbati, unul cu acte romanesti, celalalt prezentandu-se ca fiind cetatean sloven.

In urma acestei opriri pentru legitimare, au fost dusi la sectia de politie din Belgrad si imediat Politia a demarat procedura pentru identificarea celor doi. Din verificari a reiesit ca documentul de identitate este fals, in sensul ca numarul apartinea unui document expirat, desi cel prezentat era in termen de valabilitate", a declarat Carmen Dan, marti seara, la Digi 24.

Ce-a facut Politia Romana in cazul Ghita: A trimis o constatare tehnico-stiintifica in Serbia

Ministrul de Interne a precizat ca Sebastian Ghita nu a trecut prin tarile carora li s-a multumit in comunicatul care a anuntat capturarea fostului deputat sau ca o asemenea informatie nu poate fi facuta publica: "Politia Romana a multumit autoritatilor din 11 state pentru aplicarea legii. Faptul ca Politia Romana a transmis multumiri nu inseamna ca a facut public traseul inculpatului. Aceste date nu pot fi facute publice".

"Ceea ce s-a concretizat intr-un comunicat este, de fapt, rezultatul unei munci sustinute depuse de politistii romani. A fost necesar un interval de mai bine de 5 ore si Politia Romana si-a asumat si a certificat identitatea urmaritului. Interpol Belgrad a transmis un mesaj catre Interpol Bucuresti ca persoana respectiva a fost arestata si a mai transmis ca isi cere scuze pentru intarzierea in comunicare pe motiv ca sistemul lor a avut probleme tehnice. Imediat, politistii romani au informat instantele de judecata si Ministerul Justitiei", a povestit ministrul de Interne, la Antena3.

Tot marti, judecatorii Curtii de Apel Ploiesti au admis extradarea lui Sebastian Ghita, constatand ca sunt indeplinite conditiile legale. Incheierea va fi transmisa Ministerului Justitiei, care va cere autoritatilor din Serbia extradarea fostului deputat.

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a declarat, de dimineata, ca institutia pe care o conduce asteptata documente de la instantele emitente ale mandatului de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, urmand ca imediat sa fie demarata procedura de extradare.

Citeste mai multe despre capturarea fugarului Ghita:

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News