Ministerul Justitiei a trimis 475 de pagini in Serbia pentru extradarea lui Ghita. De ce s-a prelungit termenul

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 08:26 11292 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a precizat joi dimineata ca institutia pe care o conduce si-a indeplinit ieri toate atributiile pentru a asigura extradarea lui Sebastian Ghita.

Ministerul Justitiei a trimis miercuri intreaga documentatie de 475 de pagini necesara pentru extradare, la care s-a lucrat cu "efort sustinut" pentru traducere.

"De ieri, de la 13:30, Ministerul Justitiei din Romania si-a indeplinit atributiile pe care le avea" in acest caz, a subliniat ministrul.

Cat despre prelungirea termenului de retinere, decisa joi de justitia de la Belgrad, Toader a explicat ca s-a cerut asta autoritatilor sarbe doar ca masura de precautie, iar solicitarea a fost facuta "cu mult timp in urma". Oficialul nu a putut preciza insa data exacta.

"Este o procedura uzuala. Exista un articol in tratat care prevede posibilitatea prelungirii de la 18 la 40 de zile, in ideea de a preveni posibilitatea iesirii din termen si eliberarea celor aflati in situatia respectiva", a explicat Toader.

Amintim ca miercuri presa a aflat ca Termenul de extradare din Serbia a lui Sebastian Ghita a fost prelungit cu 40 de zile, la solicitarea Ministerului Justitiei din Romania.

Sebastian Ghita a fost retinut la Belgrad, pe 14 aprilie, iar de atunci se afla in arestul politiei din capitala sarba.

Omul de afaceri are emise pe numele sau doua mandate de arestare preventiva in lipsa, iar DNA a mai cerut ieri mandate de arestare in alte doua dosare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News