Magistratii se delimiteaza "pana in panzele albe" de dezvaluirile lui Ghita si cer sa nu fie "lasate sa pluteasca"

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 16:01 4027 citiri
Foto: Site Asociatia Magistratilor din Romania

Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), Andreea Ciuca, a declarat marti ca magistratii se delimiteaza "pana in panzele albe" de afirmatiile facute de fostul deputat Sebastian Ghita in inregistrarile prezentate la un post de televiziune.

"Acest scandal il putem vedea doar prin prisma magistratului si a atributiilor lui, adica a ceea ce ne este ingaduit si a ceea ce nu ne este ingaduit sa spunem, magistratul nu are un discurs politic, el are discursul cel pe care ii ingaduie legea sa-l aiba. (...) Noi am facut, din 2015, demersuri in legatura cu clarificarea situatiei, daca exista sau nu acoperiti in justitie si daca exista magistrati care au relatii neprincipiale cu reprezentanti ai serviciilor secrete. Din pacate, am primit raspunsuri vagi ori n-am primit raspunsuri deloc. (...)

Ne delimitam pana in panzele albe de o astfel de chestiune. Cum am si putea sa spunem sau sa admitem ca un om poate fi trimis la inchisoare intr-o astfel de conjunctura, al unui dosar fabricat?", a precizat presedintele AMR, la finalul intalnirii avute la Ministerul Justitiei, cu ministrul de resort, Florin Iordache, intrebata despre inregistrarile prezentate de fostul deputat Sebastian Ghita.

La randul sau, Dana Garbovan, presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), a afirmat ca aceste lucruri trebuie lamurite si nu "lasate sa pluteasca in spatiul public".

"Este treaba Parchetului General, este o ancheta in curs. Este treaba Inspectiei Judiciare a CSM si, din punctul de vedere al serviciilor, al comisiilor de control din Parlament, fiecare trebuie sa isi faca treaba si sa raspunda opiniei publice, punctual, la fiecare din acuzatiile aduse pentru ca sunt intr-adevar chestiuni extrem de grave care, lasate nesolutionate, nu fac decat sa creasca aceasta neincredere in toate institutiile statului.

Pe de alta parte, (...) noi de anul trecut am solicitat, exact pentru a se evita, pe de o parte, rostogolirea unor astfel de subiecte, dar si a se clarifica probleme care au avut o baza cat se poate de reala, aceasta lamurire a interferentei serviciilor secrete in justitie. (...) Vom continua demersurile incepute pentru a avea un raspuns la ele", a spus Dana Garbovan.

Prima reactie a lui Kovesi la acuzatiile lui Sebastian Ghita: Nu intru in dialog cu un inculpat fugar

Ghita sustine ca generalul SRI Florian Coldea a blocat autostrada Comarnic-Brasov. Ponta: A spus 2% din ce stie

Procurorul general: Inregistrarile lui Ghita sunt prezentate tendentios la TV, ni se sugereaza ce sa facem

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii