Grindeanu felicita Politia pentru prinderea lui Ghita si spune ca poate fi o teama "in anumite zone" privind dezvaluirile acestuia

Vineri, 14 Aprilie 2017, ora 15:09
4906 citiri
Grindeanu felicita Politia pentru prinderea lui Ghita si spune ca poate fi o teama "in anumite zone" privind dezvaluirile acestuia
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu felicita Politia Romana pentru prinderea lui Sebastian Ghita si spune ca poate fi o teama "in anumite zone" privind posibilele dezvaluiri ale acestuia.

"Am vorbit in urma cu cateva minute cu doamna ministru de Interne, mi-a spus despre aceasta actiune. Eu doresc sa felicit Politia Romana pentru ca si-a facut datoria, este un lucru extrem de bun.

In continuare vor urma proceduri specifice unei astfel de actiuni care vor duce in final la extradare si la venirea in tara a lui Sebastian Ghita. Inca o data vreau sa felicit MAI si toate structurile care au contribuit la finalizarea acestei actiuni", a declarat premierul pentru TVR.

Vezi si Cum au reusit politistii sa il localizeze pe Sebastian Ghita in Serbia, "cu ajutorul" apropiatilor

Grindeanu a mai spus ca aceasta actiune nu trebuie privita din punct de vedere politic.

"Lucrurile care tin de Justitie si pentru ceea ce a fost dat in urmarire generala Sebastian Ghita, pentru aceste lucruri, nu pentru declaratii politice este aceasta actiune, ci pentru fapte de cu totul alta factura. De aceea, cred ca actiunea aceasta este un succes pentru Politia Romana si pentru statul roman. Justitia e una, politica e cu totul altceva", a subliniat seful Guvernului.

La remarca reporterului ca sunt multe voci care se tem ca Sebastian Ghita ar putea face dezvaluiri, Sorin Grindeanu a replicat: "Poate fi o teama in anumite zone, este treaba dansilor. Pe noi ne intereseaza sa aplicam legea si ma bucur ca cei de la MAI au contribuit la asta.

Celelalte speculatii, cele pe care le spun unii si altii nu este treaba noastra ca si Guvern. Treaba noastra a fost ca aceasta actiune sa se incheie si sa ajungem la finalizare si anume aducerea in tara a domnului Sebastian Ghita".

Chestionat daca, in opinia sa, a durat mult aceasta actiune, premierul a spus: "Probabil ca nu a fost nici simplu, eu sunt convins ca au depus toate eforturile cei din MAI si nu numai pentru aducerea in tara a lui Sebastian Ghita. Important pentru noi este ca aceasta actiune a fost un succes si ca s-a reusit acest lucru".

Omul de afaceri Sebastian Ghita a fost localizat si retinut la Belgrad, in noaptea de joi spre vineri. Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul capturarii.

Fostul deputat si-a schimbat si infatisarea. Astfel, fostul deputat si-a lasat barba si s-a ras in cap.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca Ghita a fost capturat dupa ce fratele sau a fost urmarit. Aflat initial la Istanbul, fratele lui Ghita a plecat catre Serbia.

Pe numele lui Sebastian Ghita exista doua mandate de arestare in lipsa, el avand cinci dosare penale in Romania.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sebastian Ghita retinut, #Sebastian Ghita Serbia, #Sebastian Ghita dezvaluiri , #retinut