Ghita vrea audiere la procurorul general si ii cheama martori pe Basescu, Ponta, Oprea si Dragnea

Luni, 29 Iunie 2015, ora 20:47
5770 citiri
Ghita vrea audiere la procurorul general si ii cheama martori pe Basescu, Ponta, Oprea si Dragnea
Foto: Digi 24

Deputatul Sebastian Ghita a cerut sa fie audiat de procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, precizand ca vrea ca printre martori sa fie adusi Traian Basescu, Victor Ponta, Gabriel Oprea si Liviu Dragnea.

In acest sens, parlamentarul, aflat sub control judiciar si cu interdictia de a parasi Ploiestiul, a trimis o petitie procurorului sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, relataza Romania Tv.

In document, Ghita cere facilitarea unei audiente chiar la procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu.

Ghita, noi atacuri la DNA: Pare un fel de razbunare. Azi vorbesc cu procurorul general (Video)

"Mentionez ca doresc sa prezint informatii si probe care vizeaza o situatie extrem de grava care se petrece astazi in Romania.

Am convingerea ferma ca nu pot dezvalui aceste aspecte unei alte persoane deoarece ma tem pentru mine si pentru familia mea si pentru cunoscutii mei, avand in vedere gravitatea lucrurilor.

Din cauza interdictiei de a parasi Ploiestiul ma vad nevoit sa apelez la dumneavoastra pentru a obtine aceasta audienta. Mentionez ca printre persoanele pe care le voi enumera ca martori sunt: Victor Ponta, Traian Basescu, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea si inca un numar de persoane care au participat impreuna cu mine la evenimentele pe care vreau sa le descriu.

Consider ca la momentul citarii voi obtine permisiunea de a parasi Ploiestiul", noteaza Sebastian Ghita.

Acesta s-a prezentat, luni dimineata, la IPJ Prahova, dupa cum il obliga conditiile controlului judiciar impus de procurori in dosarul in care este cercetat alaturi de Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

"Sa pui sechestru pe contul de pensie al maica-mii, pe niste firme cu cu care nu am legatura, pare un fel de razbunare", a subliniat parlamentarul.

Ghita ramane in Ploiesti: Ce sansa mai are deputatul sa fie lasat in Parlament (Video)

Directia Nationala Anticoruptie a respins plangerea depusa joi de Sebastian Ghita, care a vrut sa scape astfel de interdictia exercitarii functiei sale in Camera Deputatilor, masura impusa asupra sa cu o zi inainte de procurorii anticoruptie din Ploiesti.

Insa, pe 16 iunie, deputatul contestase deja in instanta masura controlului judiciar, sesizare care ii fusese respinsa si care nu mai poate fi reluata decat la expirarea masurii impuse de procurori, adica cel mai devreme pe 16 august.

Masura controlului judiciar poate fi contestata o singura data, conform Codului Penal, iar DNA a atasat a doua masura preventiva de controlul judiciar, asa incat nici interdictia de a veni la Parlament nu poate fi atacata timp de 2 luni, pana expira controlul judiciar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ghita audiere procuror general, #Ghita martori Basescu Ponta, #Ghita control judiciar, #Sebastian Ghita DNA , #DNA
Comentarii
Poza Ernst
Ernst
rank 5
tov. ghita, cum de nu vrei audiere la ex-procurorul