Ghita: Se incearca crearea unor noi dosare lui Victor Ponta (Video)

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 08:57
3132 citiri
Ghita: Se incearca crearea unor noi dosare lui Victor Ponta (Video)
Foto: B1 TV

Sebastian Ghita, in cazul caruia plenul Camerei Deputatilor va dezbate si vota, miercuri, cererea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru incuviintarea retinerii si arestarii, a vorbit, marti seara, despre dosarul sau.

Acesta a reiterat ideea potrivit careia se fac presiuni asupra sa pentru a face denunturi fata de fostul premier Victor Ponta, precizand, la B1 TV, ca procurorii care acum cativa ani nu gaseau nimic in regula acum descopera zilnic.

Sebastian Ghita, la mana colegilor deputati - afla daca va putea fi arestat

"Sa ne uitam prima data la ce s-a intamplat imediat dupa pierderea alegerilor: in februarie, un dosar in care si o ruda a lui Ponta a fost implicata, mama si nepotii, si sora au fost adusi cu mascatii si busculati pe scarile DNA-ului intr-o incercare de a demonstra nu stiu ce. Apoi inca un dosar in toamna, in iunie, inca un dosar acum si anunturi continue ca vor urma noi dosare.

Asta dupa ce, intre 2000 si 2015 zeci de institutii are statului roman au verificat cam tot ce se putea verifica din activitatea mea. In conditiile in care, in ultimul timp, mi s-a facut o imagine de tartorul dracilor, de omul rau, atotpotent, atotstiitor, atotcunoscator si atotfacator si multe persoane din diverse medii - din mediul de afaceri, apropiati ai dosarelor penale din Ploiesti, oameni certati cu legea cateodata, avocati, dar, in general, oameni din apropierea procurorilor - au venit si mi-au spus direct sau indirect 'Nu vrei sa faci denunturi contra lui Victor Ponta si sa scapi de toate problemele?'. La inceput chestiunea am tratat-o in gluma", a declarat Sebastian Ghita.

Sebastian Ghita, la mana colegilor juristi: Aviz pentru retinere, la un singur vot de arestare

Deputatul a precizat ca nu au venit procurorii direct sa ii ceara astfel de lucruri, ci apropiati din mediul acestora.

"Deocamdata nu m-am luat dupa ei si nici nu intentionez si iata ce mi se intampla, noi si noi dosare si o frenezie in a anunta pe surse inca un dosar", a punctat acesta. In plus, in privinta lui Victor Ponta, spune Ghita, se incearca crearea unor noi dosare - atat lui, cat si familiei sale.

Intrebat daca lucrurile ar fi stat altfel in cazul in care Victor Ponta ar fi castigat alegerile prezidentiale, Ghita a punctat ca "nu stiu cum ar fi fost daca Ponta ar fi castigat alegerile, dar stiu bine cum este acum: imediat dupa incheierea acelor alegeri situatia s-a transformat radical. Daca acum doi-trei ani aceeasi procurori nu gaseau nimic de reprosat, astazi gasesc in fiecare zi".

Ghita ii scrie lui Kovesi "profund marcat", dupa ce Sorina Matei a publicat date din dosarul sau

Plenul Camerei Deputatilor va dezbate, miercuri cererea, sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru incuviintarea retinerii si arestarii lui Sebastian Ghita.

Marti, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz pozitiv pentru retinerea ldeputatulu, insa pentru arestare nu a fost intrunit numarul necesar de voturi.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Ghita dosar DNA, #Ghita Camera Deputatilor retinere, #Ghita Camera Deputatilor arestare , #DNA