Ghita poate fi extradat: Curtea de Apel Ploiesti trimite documentele la MJ

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 16:53
4176 citiri
Ghita poate fi extradat: Curtea de Apel Ploiesti trimite documentele la MJ
Foto: Arhiva Hepta.ro

Curtea de Apel Ploiesti a constatat, marti, ca sunt indeplinite conditiile pentru extradarea fostului deputat Sebastian Ghita, aflat in custodia autoritatilor sarbe.

Un complet al instantei din Ploiesti a constatat, in cadrul unei sedinte in Camera de Consiliu, ca se indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru extradarea in Romania a fostului deputat Sebastian Ghita, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Potrivit surselor citate, in cursul zilei de marti sau cel tarziu miercuri Curtea de Apel va trimite Ministerului Justitiei documentele in baza carora va fi declansata procedura de extradare.

Fostul deputat Sebastian Ghita a fost localizat si retinut la Belgrad, in noaptea de 13 spre 14 aprilie. Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul capturarii.

In 14 aprilie, o instanta din Serbia a dispus arestarea lui Sebastian Ghita, pe o perioada de 18 zile, in vederea extradarii.

In ziua in care Sebastian Ghita a fost arestat in Serbia, Curtea de Apel Ploiesti a admis o contestatie la executare formulata de catre procurorii DNA Ploiesti si a dispus anularea mandatului de arestare preventiva emis pe numele fostului deputat in 15 martie de Tribunalul Prahova si a mandatului de arestare preventiva din 3 aprilie emis de Curtea de Apel Ploiesti, ambele in dosarul in care este urmarit penal pentru trafic de influenta, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro ca pe numele lui Ghita existau doua mandate de arestare, respectiv unul pentru infractiunile de trafic de influenta si spalare a banilor emis de Tribunalul Prahova, instanta care considerase ca nu sunt suficiente probe pentru a-l aresta pe Ghita si pentru infractiunea de constituire de grup infractional organizat si un alt mandat de arestare emis de Curtea de Apel Ploiesti pentru constituire de grup infractional organizat.

In urma contestatiei la executare formulata de catre DNA, instanta a anulat cele doua mandate emise anterior si a emis unul singur pentru toate cele trei infractiuni.

Tot marti, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca institutia a pregatit procedura de extradare a lui Sebastian Ghita, dar trebuie sa astepte de la instante incheierea verificarii legalitatii, pentru a putea incepe procedurile de aducere in tara, fara respectarea acestor etape existand riscul ca procedura sa fie "lovita de nulitate si sa profite de ea cine are interesul sa profite".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Ghita extradare Serbia , #retinut
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
" Ghita poate fi extradat: Curtea de Apel Ploiesti trimite