Ghita nu va putea fi audiat prin videoconferinta nici maine. Cine mai e de vina de data asta

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 15:45 4060 citiri
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Magistratii Tribunalului Prahova nu il vor putea audia nici joi, prin videoconferinta, pe Sebastian Ghita, in dosarul "Hidro", din cauza "imposibilitatii comunicate de instanta din Serbia".

Joi ar fi trebuit sa fie organizata videoconferinta prin care sa fie audiat Sebastian Ghita, in dosarul in care se judeca cererea de arestare preventiva facuta de procurorii DNA Ploiesti pe numele fostului deputat, acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat.

"Videoconferinta programata pentru 6 iulie 2017 (...) privindu-l pe Ghita Sebastian Aurelian nu va putea fi efectuata, datorita imposibilitatii comunicate de instanta din Serbia", arata Tribunalul Prahova.

La ultimul termen, audierea prin videoconferinta nu a fost posibila, intrucat conexiunea prin Internet s-a intrerupt, iar interpretul desemnat sa asigure traducerile nu s-a prezentat.

Cererea de arestare preventiva a fost facuta in dosarul denumit "Hidro", in care Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este cercetat, alaturi de altii, pentru ca ar fi deturnat banii primiti pe un contract de extindere a canalizarii orasului Comarnic-Prahova, in valoare de 10 milioane de euro.

Anchetatorii sustin ca Sebastian Ghita, alaturi de altii, a sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu in accesarea si primirea fondurilor europene.

Pe numele fostului deputat au fost emise pana acum mandate de arestare preventiva in lipsa in trei dosare ale DNA.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News