Ghita: Nu am avut organizatie puternica in diaspora, in ciuda eforturilor lui Ponta

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 19:46
2474 citiri
Ghita: Nu am avut organizatie puternica in diaspora, in ciuda eforturilor lui Ponta
Foto:phon.ro

Presedintele suspendat al PSD Online, Sebastian Ghita, a declarat, marti, ca in actuala conjunctura, data de pierderea prezidentialelor, nu se mai recomanda discutii despre candidaturi la eventuale pozitii de conducere in partid si ca echipa Ponta-Dragnea trebuie sa respecte mesajul alegatorilor.

"In actuala conjunctura nu se mai recomanda discutii despre candidaturi la eventuale pozitii de conducere in partid. Cred ca echipa Victor Ponta - Liviu Dragnea are datoria sa respecte ceea ce au spus oamenii. Victor Ponta a primit un vot masiv si eu cred ca mesajul romanilor a fost simplu: nu vrem ca cineva sa detina toata puterea in Romania. Si, de aceea, trebuie sa le respectam dorinta", a spus Ghita.

El a spus ca PSD nu a anticipat ceea ce s-a intamplat in diaspora si a precizat ca partidul nu a avut o organizatie foarte puternica in strainatate.

Un senator PSD vrea ca Ilie Sarbu sa plece din partid. Ce i-a raspuns socrul lui Ponta

Vanghelie: Nu am avut staff de campanie la nivelul Capitalei. Dragnea s-a ocupat direct de sectoare

"Nu am anticipat ceea ce s-a intamplat cu diaspora. Nu am avut o organizatie foarte puternica in diaspora, cu toate ca am incercat de foarte multe ori si, in ciuda eforturilor facute de Victor Ponta, care a mers in Spania, Italia, Chisinau, lipsa unei organizatii si a capacitatii noastre de a livra mesaje catre acesti oameni, astfel incat sa ne inteleaga, ne-a dus la acest rezultat", a spus Ghita.

El a aratat ca social-democratii au fost prezenti si ei pe Facebook, unde au incercat sa dea un mesaj, si a aratat ca votul negativ s-a indreptat inspre zona guvernarii.

"Am incercat si noi sa dam un mesaj, am fost prezenti in zona Facebook. Din pacate pentru noi suntem partidul la putere si aveam conducerea Guvernului. In mod evident, nemultumirea a pornit catre noi. Cred ca trebuie sa le multumim acelor oameni ca si-au spus parerea si sa nu ne gandim daca au sau nu dreptate. Ca si in cazul dumneavoastra, al jurnalistilor, nu exista intrebari tampite, exista doar raspunsuri tampite", a spus Ghita.

El a mai aratat ca remanierea guvernamentala poate fi considerata o metoda de a arata ca PSD a inteles mesajul dat de alegatori, insa a spus ca aceasta nu este singura.

"S-a pus mult accent in ultimul timp pe disciplina si pe reguli de comunicare in partid si, de aceea, cred ca dupa ce forurile se vor reuni vom putea vorbi de felul in care implementam ce am inteles noi din acest vot si, da, remanierea poate fi una din metode, dar nu singura. Sunt multe alte lucruri pe care trebuie sa le facem", a mai spus Ghita.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Sebstian Ghita atacuri PSD prezidentiale, #Ghita PSD prezidentiale Ponta , #PSD