Ghita e dorit ca martor de fostul director Antena Group dupa ce a spus ca dosarul RCS&RDS a fost masluit

Vineri, 12 Mai 2017, ora 14:56 2059 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Sorin Alexandrescu, fostul director general Antena TV Group, a cerut vineri judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie audierea, in calitate de martor, a lui Sebastian Ghita, in dosarul privind santajarea administratorului RCSRDS Ioan Bendei.

Alexandrescu a depus cererea prin avocatul, solicitand audierea lui Sebastian Ghita, chiar si prin videoconferinta, fostul deputat fiind inchis intr-un penitenciar din Belgrad.

Motivul invocat a fost acela ca Sebastian Ghita ar fi declarat, in cadrul unei inregistrari difuzate de postul Romania TV pe data de 2 ianuarie, ca dosarul RCSRDS ar fi fost masluit.

Intr-o inregistrare difuzata pe 2 ianuarie, Sebastian Ghita afirma ca, in ultimii zece ani, "multor persoane" li s-au facut nedreptati in justitie, in sensul ca dosarele au fost "masluite", despre astfel de lucruri avand cunostinta si fostul sef al statului Traian Basescu.

"Chiar daca au existat meciuri, ii felicit pe cei de la Antena 3 ca au rezistat presiunilor. Au existat aceleasi lucruri, ca in cazul Realitatea, cu RCSRDS si domnul Bendei, stiu multe lucruri si poate intr-o zi o sa le povestesc. A fost un dosar masluit si am dovezi. Ce au facut cu Voiculescu, Vantu, Sarbu, Patriciu, Adamescu vor sa faca acum cu mine, sa distruga Romania TV si sa ma duca la inchisoare", spunea atunci Sebastian Ghita.

Judecatorii au ramas in pronuntare pe cererea lui Sorin Alexandrescu.

Pe 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe omul de afaceri Dan Voiculescu la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul privind santajarea administratorului RCSRDS Ioan Bendei.

In acelasi dosar, Sorin Alexandrescu, pe atunci director general Antena TV Group, a fost condamnat in prima instanta la trei ani si sase luni inchisoare cu executare, pentru santaj in forma continuata. Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, a primit doi ani cu suspendare, pentru complicitate la santaj in forma continuata.

De asemenea, Serban Pop, fost presedinte al ANAF, a fost condamnat la doi ani inchisoare cu executare, iar SC Antena TV Group SA a fost obligata la plata unei amenzi penale de 350.000 de lei. In schimb, instanta a dispus achitarea lui George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si a societatilor SC Intact Publishing si SC Antena 3 SA, acuzate de DNA de santaj si complicitate la santaj in forma continuata.

Decizia nu e definitiva, iar apelul se judeca la Inalta Curte.

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra lui Ioan Bendei, administratorul firmei RCSRDS, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.

Citeste mai multe despre:

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News