Ghita, despre declaratiile primei sotii a lui Dan Condrea: E greu sa ai contractele fara protectie

Joi, 26 Mai 2016, ora 16:25 4380 citiri
Foto: Hepta.ro

Deputatul Sebastian Ghita, membru in Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI, este de parere ca Dan Condrea, patronul Hexi Pharma "se invartea in mediile serviciilor de informatii".

Afirmatia deputatului vine dupa declaratia primei sotii a lui Condrea, Laura Georgescu, potrivit careia acesta ar fi fost agent SIE si ar fi fost filat de acest serviciu.

"Toti suspectam ca acest om se invartea in mediile serviciilor de informatii si avea legaturi mai mult sau mai putin adanci", a spus Ghita, citat de Evenimentul Zilei, fara a preciza cine sunt "toti" care suspecteaza asta.

In plus, acesta este de parere ca firma lui Condrea avea sprijinul anumitor oameni care sa ii ofere protectie: "E greu sa ai 80% din spitale, foarte greu, fara protectie".

Precizam ca nu este clar inca si nici nu exista informatii oficiale referitoare la asa-zisul monopolul Hexi Pharma pe piata dezinfectantilor din Romania la care face referire Sebastian Ghita.

Deputatul PNL, Mihaita Calimente, care este presedintele Comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SIE, a declarat anterior, la Realitatea TV, ca "este exclus" ca Dan Condrea sa fi fost filat de SIE, dar si ca patronul Hexi Pharma nu a fost agent SIE.

"Mi s-a parut ca sufera putin de spionita (Laura Georgescu - n.red). (...) Era destul de confuza si peste tot era urmarita", a mai spus Calimente.

Laura Georgescu, prima sotie a patronului Hexi Pharma, a sustinut, joi dimineata, ca Dan Condrea a fost agent SIE. Totodata, femeia a spus ca a fost sunata si amenintata de un agent CIA.

Citeste mai multe despre declaratiile de joi ale Laurei Georgescu

SRI a transmis ca nici Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma, si nici alte persoane implicate in acest dosar nu au fost filate dupa ce a inceput ancheta penala.

Citeste mai multe despre comunicatul transmis de Comisia de Control SRI.

Prima sotie a lui Dan Condrea a fost cea care l-a identificat ca fiind patronul Hexi Pharma pe barbatul mort intr-un accident rutier duminica seara. In acest caz, a fost solicitat testul ADN pentru a se stabili clar identitatea, insa rezultatele nu au fost facute publice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii