Ghita cere colegilor sa nu-l lase la mana DNA: Dintr-o data, am devenit tartorul dracilor

Vineri, 25 Martie 2016, ora 15:07
3073 citiri
Ghita cere colegilor sa nu-l lase la mana DNA: Dintr-o data, am devenit tartorul dracilor
Foto: Arhiva Hepta.ro

Deputatul Sebastian Ghita a declarat, vineri, ca le va cere colegilor din Camera sa respinga solicitarea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii sale, afirmand ca denuntatorul sau este un "personaj" care a vandut droguri, a facut contrabanda si si-a trimis in inchisoare procurorul.

"Pare un dosar voluminos, dar tinand cont ca e vorba doar despre denunturi si ca toate seamana intre ele si ca vin de la niste denuntatori cel putin curiosi, pe care am sa-i prezint colegilor din Comisia Juridica, nu cred ca sunt elemente care sa-mi ocupe foarte mult timp. O sa imi pregatesc pentru marti, in Comisia Juridica, argumentele.

Deputatilor din Comisia Juridica, in primul rand, o sa le prezint calitatea denuntatorilor si o sa o fac si publica, sa stiti toti cum arata astazi un denuntator in Romania, cu peste 10 dosare penale si nu stiu cate arestari.

Daca un astfel de personaj reuseste sa-si darame anchetatorul, daca un astfel de personaj, dupa ce este inchis de catre un procuror sef, dupa ce este arestat si trimis in judecata, reuseste cu un denunt sa il trimita el in inchisoare pe procuror, apoi nu stiu cine cui face dosare aici", a afirmat Sebastian Ghita, venit sa isi consulte dosarul la Comisia Juridica din Camera Deputatilor.

"Acel personaj caruia ii spunem om de afaceri Razvan Alexe"...

El a sustinut ca nu este singura "victima" a celui care l-a denuntat, "acel personaj caruia ii spunem om de afaceri Razvan Alexe".

"Si pe procurorul care l-a cercetat l-a inchis si ma intreb daca nu cumva e o razbunare a acestui personaj si care este calitatea morala in fata societatii a acestui personaj, sa denunte un procuror care l-a anchetat, si cum ajungem sa il credem.

Un om care a vandut droguri, a facut contrabanda, nu stiu cate infractiuni nu a facut omul asta si ajunge sa infunde un procuror cu un denunt mincinos", a adaugat Sebastian Ghita.

El a sugerat ca nu crede ca deputatii vor da curs cererii DNA.

Sebastian Ghita, suspect intr-un dosar care vizeaza procurori, politisti si politicieni. DNA cere arestarea

Sebastian Ghita, prima reactie dupa ce DNA a cerut arestarea sa

"Am incredere in judecata colegilor mei si ii voi ruga sa nu incuviinteze aceasta cerere. Chestiunea cu imunitatea parlamentarilor este falsa. Nu putem discuta despre faptul ca un parlamentar nu poate fi cercetat, anchetat sau trimis in instanta, si judecatorii sa decida.

Discutam despre faptul ca un parlamentar trimis aici de cetatenii Romaniei sa asigure o majoritate poate fi oricand sau nu arestat, iar eu cred ca in toate tarile civilizate regula este ca parlamentarii sa nu poata fi arestati decat dupa ce un dosar se judeca.

Cred ca in ceea ce priveste acest dosar si acuzatiile de aici sunt absolut nevinovat, pare o vesnica incercare de a mi se pune lucruri in carca dupa anul trecut. Daca 15 ani, zeci, sute de institutii au verificat si au controlat activitatea mea si, dupa ce s-au pierdut alegerile, constat ca, dintr-o data, am devenit tartorul dracilor, atunci nu mai stiu ce sa cred", a adaugat Sebastian Ghita.

El a aratat ca nu exista in dosarul sau interceptari, astfel ca nu se va folosi de decizia CCR pe acest subiect. Totodata, deputatul a vorbit si despre acuzatiile de santaj prin intermediul unei televiziuni pe care o controla.

"Acuzatia este ca respectivele reportaje se difuzau si, dupa discutia dansului cu mine, pe care dupa 5 ani a interpretat-o ca santaj, eu am oprit difuzarea. O sa vedeti marti, dupa Comisia Juridica, dovezile pe care le aduc in favoarea mea. Ar fi putut fi gasite foarte usor si de procurori, dar nu stiu daca s-a dorit sa aflam exact cum stau lucrurile. Cred ca cel mai mult s-a dorit sa facem o acuzatie", a conchis Sebastian Ghita.

DNA: Cum intervenea Ghita la procurori si sefi din Politie

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului independent Sebastian Ghita, acesta fiind acuzat de dare de mita, santaj, cumparare de influenta si alte infractiuni. Votul in plen este programat miercuri.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Sebastian Ghita imunitate parlamentari, #Ghita arestare preventiva, #Sebastian Ghita DNA retinere arestare, #Sebastian Ghita dosare , #DNA