Ghita, atac la procurori si ofiteri: Folosesc interceptarile si intervin politic - vrea sa afle cati politicieni sunt ascultati

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 21:30
4029 citiri
Ghita, atac la procurori si ofiteri: Folosesc interceptarile si intervin politic - vrea sa afle cati politicieni sunt ascultati
Foto: B1 Tv

Deputatul Sebastian Ghita, membru in comisia parlamentara pentru controlul SRI, vrea sa ceara in cadrul acestui organism un raport despre cati politicieni sunt ascultati de catre procurori sau pe baza de mandat de siguranta nationala, acesta sugerand ca informatiile obtinute astfel in timpul campaniilor sunt folosite in scop politic.

"I-am spus procurorului Onea (Gabriel Onea, n.red.) ca daca initial am avut toata increderea in dansul, am cooperat, astazi nu-l mai consider un om onest si cred ca face de rusine meseria pe care o practica. (...) Las deoparte faptul ca in fiecare campanie, corect sau incorect, comandat de siguranta nationala sau de la procurori, acesti oameni asculta politicieni, preiau informatii si Dumnezeu stie daca nu intervin in jocul politic.

Am convingerea ca au intervenit la referendumul lui Traian Basescu, tot interceptand anumiti politicieni.

Unele stenograme, si o sa cer in Comisia SRI, l-am sunat pe Georgian Pop, voi cere si o sa vedeti cati politicieni au fost ascultati pe perioadele campaniilor electorale si premergatoare campaniilor electorale cu mandate de siguranta nationala si cu mandate ale procurorilor.

Si o sa vedeti ca o sa aflam numarul acestor politicieni interceptati si raman aceste interceptari cu anii si sunt folosite cand se doreste sa pice cate un guvern", a spus Ghita, intr-un interviu acordat B1 Tv.

Intrebat de mai multe ori de Ion Cristoiu daca sustine ca SRI face interceptari in scopul de a le folosi politic, Ghita a nuntat spunand ca nu pronuntat SRI, ci s-a referit la ofiterii de informatii, in general.

"Traim niste vremuri in care suntem abuzati"

Deputatul sustine ca dosarul sau "este despre Ponta" si ca in functiile importante nu ar trebui sa fie tinuti aceiasi oameni an la rand.

"Dosarul nu e despre Hertanu, Hidro sau prejudicii, dosarul este despre Victor Ponta. Finalul ordonantei este 'nu aveti voie sa luati legatura cu Victor Ponta. Pai ce are evaziunea din 15 ani, zeci de firme, familia mea, ce au toate astea cu Victor Ponta? Pentru ce din dosarul Hertanu ajung sa discut despre campania electorala din Moldova si cum s-au petrecut lucrurile si cum au castigat PSD si Victor Ponta alegerile in Republica Moldova?

Nu cred ca toti procurorii sunt rai, ca SRI-ul e rau sau DNA-ul este rau, dar asa cum acest procuror astazi a abuzat de lege, la fel cred ca sunt multi oameni care abuzeaza de lege. Sunt oameni care stau prea multi ani in functie si puterea ii schimba foarte tare.

Daca procurorul general sta 3 ani in functie, de ce sa nu impunem asta si in cadrul altor institutii - si la persoane din parchete si la persoane din servicii. Traim niste vremuri in care suntem abuzati", a mai spus Ghita.

DNA: Sebastian Ghita a cumparat cu bani negri alegatori pentru Ponta in R.Moldova

Procurorii il acuza pe Ghita, printre altele, de faptul ca ar fi cumparat cu bani negri alegatori pentru Ponta in Republica Moldova.

"Banii au fost 'spalati' printr-o multitudine de operatiuni financiar - bancare fara justificare economica, iar ulterior, o parte din acestia au fost folositi in scopuri ilicite, respectiv pentru coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din anul 2012 si presedintiale din anul 2014", se arata in referatul procurorilor.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Sebastian Ghita interceptari campanii electorale , #DNA