DNA, despre cel mai nou dosar al lui Ghita: Faptele comise lezeaza grav interesele Romaniei

Luni, 06 Martie 2017, ora 20:50
7890 citiri
DNA, despre cel mai nou dosar al lui Ghita: Faptele comise lezeaza grav interesele Romaniei
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA care instrumenteaza cel mai nou dosar de coruptie al fostului deputat Sebastian Ghita sustin ca faptele vizate de aceasta ancheta "lezeaza grav interesele Romaniei, in conditiile in care scopul cresterii artificiale a cifrei de afaceri a SC Teamnet International SA a fost si acela de a induce in eroare Banca Mondiala".

DNA mai spune ca cei acuzati in acest dosar "au adus o grava vatamare relatiilor sociale care privesc increderea in institutii importante ale statului, precum functia de prim-ministru".

Citeste si Tribunalul amana o decizie privind un nou mandat de arestare pentru Ghita

"Este de observat ca inculpatii, urmarind interese meschine, de ordin personal, au adus o grava vatamare relatiilor sociale care privesc increderea in institutii importante ale statului, precum functia de prim-ministru, Ministerul Economiei si Comertului, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Consilii Judetene, A.P.I.A., Ministerul Agriculturii, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Sanatatii, ignorand moralitatea si integritatea de care trebuie sa dea dovada functionari din cadrul unor institutii publice, precum si pozitia acestora in societatea civila, care trebuie sa-i situeze deasupra oricarei suspiciuni ce le-ar putea afecta independenta si impartialitatea.

Vezi si Ghita a cerut bani pentru campania lui Ponta si stia ca i se deschide un nou dosar - referat DNA

De asemenea, faptele comise lezeaza grav interesele Romaniei, in conditiile in care scopul cresterii artificiale a cifrei de afaceri a SC TEAMNET INTERNATIONAL SA a fost si acela de a induce in eroare Banca Mondiala, in vederea achizitionarii unor actiuni de la aceasta societate si acordarea unui imprumut de 10 milioane de euro", au sustinut procurorii DNA Ploiesti in fata instantei de judecata de la Tribunalul Prahova saptamana trecuta, cand au cerut arestarea preventiva a celor trei.

Conform incheierii de sedinta in care s-a discutat solicitarea DNA, o parte din banii ceruti de fostul deputat Sebastian Ghita unor firme importante din domeniul IT ar fi fost folositi pentru cresterea artificiala a cifrei de afaceri a firmelor pe care anterior le detinuse Ghita si care in prezent sunt conduse de rude sau apropiati ai acestuia.

Astfel, conform sursei citate, procurorii sustin ca cumnatul lui Ghita, Cristian Anastasescu, "l-a ajutat pe Ghita Sebastian Aurelian sa primeasca suma de 2.769.654,08 de lei pretinsa de la reprezentantii S.C. SIVECO ROMANIA S.A. (bani folositi pentru cresterea artificiala a cifrei de afaceri a S.C. Asesoft International S.A.), obiect al infractiunii de trafic de influenta retinuta in sarcina inculpatului Ghita Sebastian Aurelian".

In ceea ce-l priveste pe directorul Teamnet International, Bogdan Padiu, acesta este acuzat ca a procedat in mod similar, banii fiind utilizati pentru cresterea cifrei de afaceri a Teamnet, cu scopul ca aceasta firma sa poata lua un credit de la Banca Mondiala.

DNA sustine ca in perioada ianuarie 2013 - iulie 2014 Bogdan Padiu "l-a ajutat pe Ghita Sebastian Aurelian sa primeasca suma de 21.851.334,7 de lei pretinsa de la reprezentantii S.C. SIVECO ROMANIA S.A. (bani folositi pentru cresterea artificiala a cifrei de afaceri a S.C. Teamnet International S.A. in scopul determinarii reprezentantilor Bancii Mondiale sa achizitioneze actiuni la acest agent economic si sa-i acorde un credit in valoare de 10 milioane euro), obiect al infractiunii de trafic de influenta retinuta in sarcina inculpatului Ghita Sebastian Aurelian".

Acest lucru a fost posibil, conform anchetatorilor, "prin dispunerea, incheierea, semnarea si generarea facturilor, comenzilor, proceselor verbale de receptie, proceselor verbale de acceptanta".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#DNA Ghita nou dosar, #Ghita lezeaza interesele Romaniei, #dosare DNA Sebastian Ghita , #DNA
Comentarii