DNA cere interzicerea intrarii in insolventa a firmelor fondate de Sebastian Ghita

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 14:22
6569 citiri
DNA cere interzicerea intrarii in insolventa a firmelor fondate de Sebastian Ghita
Foto: Hepta.ro

Directia Nationala Anticoruptie cere interzicerea initierii procedurilor de dizolvare sau lichidare a firmelor fondate de fostul deputat Sebastian Ghita.

"Procurorii DNA au solicitat Tribunalului Prahova luarea, pentru o durata de 60 de zile, a masurii preventive constand in interdictia initierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind S.C. Asesoft International S.A. si S.C. Teamnet Intrenational S.A., sau, dupa caz, suspendarea procedurilor de dizolvare si lichidare initiate, in situatia in care, la data judecarii prezentei cereri, aceste proceduri au fost deja initiate", se arata intr-un comunicat al DNA.

Astfel procurorii vor sa se asigure ca statul poate recupera prejudiciul in dosarul in care Sebastian Ghita este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani.

Procurorii isi motiveaza cererea afirmand ca prin sentintele pronuntate de Tribunalul Prahova - Sectia a II-a Civila de Contencios Administrativ si Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei fata de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. si S.C. Teamnet International S.A.

"Pana la acest moment nu a fost initiata procedura falimentului si dizolvare a celor doua persoane juridice", se mai arata in comunicatul DNA.

In cererea adresata Tribunalului Prahova, procurorii arata ca "masura propusa are caracter urgent si se raporteaza strict la considerentul bunei desfasurari a procesului penal (prin asigurarea existentei pe mai departe a celor doua persoane juridice, a prezentei lor la termenele de judecata si a activului patrimonial necesar pentru plata sanctiunii si a sumelor confiscate in cazul in care se va pronunta o hotarare de condamnare definitiva) ".

In 29 martie 2017, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva S.C. Asesoft International S.A si S.C. Teamnet International S.A. pentru savarsirea infractiunilor de: complicitate la trafic de influenta in forma continuata si spalare a banilor in forma continuata.

De asemenea, s-a dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile apartinand celor doua firme.

Sebastian Ghita, de negasit din luna decembrie

Sebastian Ghita, patronul Romania TV, a disparut pe 21 decembrie 2016, cand a reusit sa fuga de politistii care il urmareau. El a fost inclus de Europol pe lista "Europe's Most Wanted Fugitives" a celor mai cautati infractori fugari de pe continent.

La inceputul lunii martie, DNA a anuntat ca din investigatii rezulta ca Ghita a plecat din Romania.

" (...) Intrucat din investigatii a rezultat ca Ghita Sebastian Aurelian a parasit teritoriul national, pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare", se arata in documentele DNA din cel mai nou dosar de coruptie in care Ghita este inculpat.

Conform acelorasi documente, un martor dintr-un dosar al fostului deputat a declarat ca Ghita stia de anul trecut ca reprezentanti ai firmelor Romsys si Siveco au formulat denunturi pe numele sau si era convins ca procurorii vor cere arestarea sa dupa incheierea mandatului de parlamentar si pierderea imunitatii.

I.O.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Sebastian Ghita faliment , #DNA