Disparut din 21 decembrie, Ghita apare intr-o inregistrare la Romania TV in care lanseaza acuzatii la adresa Laurei Kovesi

Miercuri, 28 Decembrie 2016, ora 13:16
27218 citiri
Disparut din 21 decembrie, Ghita apare intr-o inregistrare la Romania TV in care lanseaza acuzatii la adresa Laurei Kovesi
Foto: captura video Romania TV

Omul de afaceri Sebastian Ghita, disparut din 21 decembrie, vorbeste, intr-un material difuzat miercuri la pranz la Romania TV, postul pe care il controleaza, despre presupusele sale legaturi cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

Ghita a aparut intr-o inregistrare la Romania TV, la un birou, si are mai multe documente, care ar arata "mistificarea dosarelor" sale. La inceputul inregistrarii, care ar fi fost lasata in urma cu o saptamana la redactia televiziunii, Sebastian Ghita spune ca, daca aceste imagini au inceput sa ruleze, lucrurile nu mai sunt bine deloc.

Dupa ce a prezentat mai multe documente despre care a sustinut ca sunt si printuri ale schimburilor de mailuri avute cu procurorul sef al DNA, Ghita a intrebat-o pe Kovesi "daca isi aminteste petrecerea din vila din Sinaia, in care ea cu mine si cu Vasile Dincu chefuiam cu lautarii si cantam 'La Chilia-n port', varianta pentru statul de drept".

El a reluat afirmatiile conform carora i s-ar fi cerut sa furnizeze date despre Liviu Dragnea pentru a-i fi lasata familia in pace.

"Niciun argument si nicio ratiune nu ma va mai putea face sa tac. Ceea ce se intampla astazi in Romania este o chestiune de nedescris. DNA-ul este instrumentul folosit de mai marii zilei si de catre interesele staine pentru a zdrobi votul romanilor. Liviu Dragnea a fost tot timpul campaniei sale santajat si amenintat sa nu devina prim-ministru. In ultima perioada am fost si eu vizitat de un avocat apropiat al DNA-ului care in mod direct mi-a spus ca daca fac niste denunturi impotriva lui Liviu Dragnea, mai am o sansa. Mi s-a spus ca daca stiu ceva despre familia lui Liviu Dragnea, rasplata va fi lipsa agresiunii impotriva familiei mele. Mi-au spus ca imi vor duce mama la DNA. Mi-au spus ca imi vor aresta fratele si prietenii si o sa ma intalnesc cu toti la inchisoare", spune Sebastian Ghita in inregistrare.

Ghita a vorbit si despre relatia sa cu Laura Kovesi, pe care sustine ca a cunoscut-o in sediile SRI, unde au avut loc "poate sute de intalniri".

"Am sa va spun cum am cunoscut-o pe doamna Kovesi, pentru ca multi m-ati intrebat acest lucru. Pe doamna Kovesi am cunoscut-o in sediile SRI, la K2, la K4 si la T14. Acolo ne intalneam de minim doua ori pe saptamana, inca din anul 2010, si a durat aceasta serie de intalniri pana in 2014. Realitatea este ca poate sute de astfel de intalniri au existat in acesti ani. La unele dintre intalniri erau prezenti doar generalul Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi si un sef al statiei CIA din Romania", a afirmat Ghita. El a spus ca primul pe care l-a cunoscut a fost Karl Schwab, "fostul sef al doamnei Kovesi", iar si al doilea, Eric Easley, "poate actualul sef al doamnei Kovesi".

Sebastian Ghita a prezentat cateva documente si mail-uri printate, care ar demonstra ca Laura Codruta Kovesi ar avea o adresa de e-mail secreta, cucuveauamov.

"Nu mai poate spune nimeni, nici doamna Kovesi, ca dansa nu folosea acest mail, cucuveauamov, ca Dana Titian nu este consiliera dansei si ca nu au fost persoanele care au condus ostilitatile in dosarul Realitatea Media. Am vrut sa vin cu aceste precizari ca sa fiu credibil in ceea ce spun mai departe", a sustinut el.

Ghita a promis ca va continua seria "dezvaluirilor" in zilele viitoare. "O sa urmeze mult mai multe astfel de dezvaluiri si cred si sper ca v-am starnit si v-am trezit atentia", a spus fostul deputat.

Aceasta inregistrare este difuzata in ziua in care Liviu Dragnea ar urma sa anunte o noua nominalizare de premier si actiunile viitoare, dupa ce presedintele Iohannis a respins propunerea Sevil Shhaideh.

De asemenea, cu putin timp inainte de difuzarea acestei inregistrari Politia Romana a anuntat ca nu au fost constatate incalcari procedurale in cazul lui Ghita si ca nu sunt date ca acesta ar fi iesit din tara.

Inalta Curte a respins, marti, cererea DNA de arestare preventiva in lipsa a lui Sebastian Ghita, dar a mentinut masura controlului judiciar si interdictia de a parasi tara.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Ghita petrecere Sinaia Kovesi Dincu , #DNA