Dat in urmarire de Politie, Ghita reapare la TV cu noi acuzatii fara dovezi: Ponta a fost santajat sa o puna pe Kovesi la DNA!

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 20:06
16680 citiri
Dat in urmarire de Politie, Ghita reapare la TV cu noi acuzatii fara dovezi: Ponta a fost santajat sa o puna pe Kovesi la DNA!
Foto: Politia Romana

In ziua in care fostul deputat Sebastian Ghita a fost dat in urmarire nationala, Romania TV a difuzat o noua inregistrare in care acesta sustine ca Victor Ponta ar fi fost santajat de catre generalul SRI Florian Coldea pentru a o propune pe Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA.

In plus, Ghita spune ca au existat ani intregi de relatii de prietenie si interese intre el, Ponta, Kovesi, Coldea si Elena Udrea.

Amintim ca pentru niciuna dintre multele sale afirmatii si acuzatii din ultima vreme, fostul deputat nu a adus vreo dovada.

"V-am mentionat de la bun inceput despre intalnirile cu Laura Codruta Kovesi la vilele SRI - K2, K4 si T14, la care au mai participat in anumite momente domnul Florian Coldea si sefii statiei CIA din Bucuresti.

Banuiesc ca v-ati intrebat cum am ajuns eu la aceste intalniri. Persoane de rang inalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea in 2008. Eram tineri, aveam copii mici si am legat o relatie de prietenie", a spus Ghita, sustinand ca timp de 7 ani copiii lui si ai lui Florian Coldea au crescut impreuna.

Ghita mai sustine ca asa a ajuns sa o cunoasca pe Laura Codruta Kovesi si sa se imprieteneasca si cu ea.

"M-am intalnit cu ea (Kovesi - n.red,) de sute de ori la sediile SRI, la mine acasa, in crama, in vie. Am chefuit impreuna, am fost pe pontonul SRI din Delta sau la vilele SRI de la Neptun, la cele de la Sinaia si in multe alte locuri.

Asa am ajuns sa fiu direct implicat in numirea Laurei Codrutei Kovesi la DNA, in 2014. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea si prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Basescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a insotit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta si despre care Elena Udrea a declarat public.

Ce nu s-a spus public pana acum e faptul ca Victor Ponta a fost santajat pentru a o numi pe Laura Codruta Kovesi. Practic, in fata mea, Florian Coldea i-a spus ca, daca nu o va numi pe Laura Codruta Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programata in America, pentru a se intalni cu Biden sau cu Obama, va fi anulata.

Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus ca anuntul cu privire la anularea vizitei va fi facut in apropierea alegerilor prezidentiale, iar chestiunea aceasta il va distruge", a mai sustinut Sebastian Ghita.

Potrivit acestuia, documentul cu propunerea de numire a Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA, care a fost inaintat lui Traian Basescu, ar fi fost scris la Guvern, pe calculatorul din secretariatul lui Victor Ponta.

"Am asistat la redactarea lui pe hartia oficiala si apoi am mers la vila SRI K 2, ude erau Florian Coldea si Victor Ponta. Ponta ne spusese mie si Elenei Udrea la intalnirea de la biroul sau: Eu o sa o propun, dar am o parere proasta despre Kovesi. Sunt convins ca va executa ordinele celor de afara si ne va face dosare tuturor. Pe voi doi va va aresta primii. Victor Ponta a avut dreptate.

Laura Codruta Kovesi a incercat sa-i inlature din viata publica pe toti cei care, intr-un fel sau in altul, au ajutat-o. M-am dus apoi cu documentul la Victor Ponta. L-am gasit cu Florian Coldea. Acesta a sunat-o pe Laura Codruta Kovesi si i-a spus sa vina imediat la Bucuresti. Asa a fost numita Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA", a mai spus Ghita in inregistrarea difuzata joi seara de Romania TV.

UPDATE: Jurnalistul Ion Cristoiu afirma ca in jurnalul Elenei Udrea nu exista nicio referire la momentul la care face referire Sebastian Ghita, cand generalul Florian Coldea de la SRI l-ar fi santajat pe Victor Ponta.

"In jurnalul Elenei Udrea nu exista nicio referire la acest moment. Din punctul asta de vedere, nu pot sa spun ca exista. Exista numai referiri la Sebastian Ghita, de unde rezulta ca Elena Udrea se cunostea cu Ghita foarte bine. Dansul m-a invocat pe mine ca posesor al jurnalului. Eu v-am spus acum oficial ca in jurnalul Elenei Udrea nu exista o referire la acest moment. Daca nu exista, nu exista", a declarat Cristoiu, pentru Agepres.

Ghita este urmarit de Politie si arestat in lipsa

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, joi, emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pentru Sebastian Ghita, inlocuind controlul judiciar pe cautiune, in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

Mandatul de arestare a fost emis in lipsa, pentru ca Sebastian Ghita este disparut din 21 decembrie 2016, si va fi pus in executare imediat dupa ce fostul deputat va fi gasit, intrucat decizia nu este definitiva, dar este executorie.

Ulterior, Sebastian Ghita a fost dat in urmarire nationala.

Mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita. A fost dat in urmarire nationala

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Ghita Kovesi Coldea Ponta DNA , #DNA