Curtea de Apel de la Belgrad a respins definitiv cererea de extradare a lui Sebastian Ghita

Miercuri, 22 August 2018, ora 19:48 7733 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Curtea de Apel de la Belgrad a respins, intr-o decizie definitiva, cererea de extradare a lui Sebastian Ghita, arestat in capitala Serbiei in aprilie 2017 in baza unui mandat de arestare emis de Romania, a declarat un purtator de cuvant al instantei pentru agentia Tanjug.

Curtea de Apel a mentinut decizia Inaltei Curti de la Belgrad, care a respins luna trecuta cererea de extradare in urma faptului ca, printr-o hotarare a Oficiului pentru Azil al Ministerului de Interne sarb, lui Ghita ii fusese acordat azil in Serbia in iunie 2018, data fiind "amenintarea de persecutie in tara de origine din cauza opiniilor lui politice", informeaza Agerpres.

Potrivit Curtii de Apel, tribunalul de prima instanta a concluzionat in mod justificat ca situatia lui Sebastian Ghita se va deteriora in cazul extradarii lui in Romania.

Sebastian Ghita a plecat din tara in noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 si a fost prins la Belgrad in 14 aprilie 2017.

Fostul deputat PSD a fost arestat de autoritatile sarbe timp de doua luni pentru posesie de documente falsificate si a fost eliberat pe cautiune. Ghita este cercetat sau judecat in cinci dosare penale, iar pe numele lui exista un mandat de arestare emis in lipsa.

In 7 iunie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, declara ca statul roman se afla in procedura de extradare in cazurile Sebastian Ghita si Elena Udrea, in cazul lui Ghita fiind facuta cererea de extradare si transmise completarile solicitate de Serbia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News