CSM a sesizat Inspectia Judiciara dupa declaratiile lui Sebastian Ghita

Joi, 31 Martie 2016, ora 12:08
4457 citiri
CSM a sesizat Inspectia Judiciara dupa declaratiile lui Sebastian Ghita
Foto: B1 TV

Vicepresedintele CSM, procurorul Luminita Palade, a sesizat, joi, Inspectia Judiciara cerandu-i sa stabileasca daca deputatul Sebastian Ghita (PSD) a adus atingere independentei procurorilor DNA si sistemului judiciar prin declaratiile facute in ultimele doua zile.

"Astazi, 31 martie 2016, doamna procuror Luminita Palade, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, in temeiul art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari, potrivit competentelor legale, pentru a stabili daca si in ce masura prin afirmatiile lansate in spatiul public de catre domnul deputat Sebastian Ghita a fost adusa atingere independentei procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si sistemului judiciar in ansamblul sau.

Sesizarea vizeaza afirmatiile facute de domnul deputat in cadrul interviului difuzat in cadrul 'Stirilor' postului de televiziune B1 TV in data de 29 martie 2016 la orele 22.00, precum si cele cuprinse in discursul sustinut in sedinta Plenului Parlamentului Romaniei in data de 30 martie 2016", se precizeaza in comunicatul remis Ziare.com de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Deputatul Sebastian Ghita, afiliat grupului PSD din Camera Deputatilor si membru in Comisia de Control SRI din partea acestui partid, a facut in ultimele zile o serie de declaratii surprinzatoare cu privire la dosarele instrumentate de DNA, in conditiile in care procurorii au cerut avizul Camerei pentru retinerea si arestarea sa preventiva intr-un nou dosar de coruptie.

Portretul de mafiot facut de DNA lui Sebastian Ghita: Control total in Prahova

Referat DNA in dosarul Ghita: Ce i-a oferit Victor Ponta procurorului Tudose, acum arestat preventiv

Sebastian Ghita s-a asezat in genunchi in fata unui procuror si i-a cerut indurare (surse)

In interventiile sale publice, Sebastian Ghita a sustinut, printre altele, ca i s-a cerut sa dea declaratii care sa il incrimineze pe fostul premier Victor Ponta si ca DNA ar face jocuri politice.

Ghita: Se incearca crearea unor noi dosare lui Victor Ponta (Video)

Mai mult, de la tribuna Parlamentului, Sebastian Ghita a afirmat ca toti presedintii de partide au dosare la DNA si ca un astfel de dosar i se pregateste si sotiei presedintelui Klaus Iohannis, afirmatie nuantata ulterior si dezmintita categoric de Administratia Prezidentiala.

Ghita, discurs halucinant in Parlament: Toti au dosare. Le e frica. Iohannis e in pragul demisiei, din cauza unui dosar al sotiei

Prima reactie de la Cotroceni dupa declaratiile lui Ghita: O ineptie!

Ghita o intoarce ca la Ploiesti: Ce zice acum despre un dosar penal pe numele lui Carmen Iohannis (Video)

Sebastian Ghita a scapat de o posibila retinere sau arestare preventiva pentru ca deputatii au respins, miercuri, solicitarile DNA.

Sebastian Ghita si-a convins colegii sa-l scape cu un discurs in care a vorbit de frica: Nu poate fi retinut sau arestat

Votul dat de Camera Deputatilor a fost comentat de Ambasada SUA la Bucuresti, care a subliniat inca o data ca nimeni nu e deasupra legii, iar parlamentarii nu ar trebui sa se foloseasca abuziv de imunitatea de care dispun.

Reactia ambasadei SUA dupa ce deputatii nu l-au lasat pe Ghita pe mana DNA

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Inspectia Judiciara Ghita declaratii, #Ghita Ponta dosare , #DNA