Audierea lui Ghita va fi reluata in 6 iunie. Avocatii sai au spus ca nu au avut timp sa pregatesca apararea

Luni, 22 Mai 2017, ora 19:50 2172 citiri
Foto: Facebook/Sebastian Ghita

Audierea lui Sebastian Ghita prin videoconferinta in procesul privind vizita in Romania a fostului premier britanic Tony Blair, in care este urmarit penal si fostul premier Victor Ponta, va fi reluata in 6 iunie, in conditiile in care avocatii sarbi ai omului de afaceri au invocat ca nu au avut timp sa isi pregateasca apararea, au declarat surse judiciare.

Conform surselor citate, avocatii sarbi au sustinut ca abia luni au studiat dosarul lui Sebastian Ghita si nu au avut timp sa isi pregatesca apararea.

Magistratii au stabilit ca audierea omului de afaceri sa fie reluata in 6 iunie, pe motiv ca abia atunci va fi libera, la instanta din Belgrad, sala din care se poate intra in sistem de videoconferinta.

Sursele au mai declarat ca sedinta secreta de la instanta suprema in care Sebastian Ghita a intrat prin videoconferinta a durat peste doua ore.

Audierea omului de afaceri prin videoconferinta a inceput la ora 13.00, intr-o sedinta secreta care a avut loc in prezenta unui interpret de limba sarba.

Audierea era programata initial sa aiba loc miercurea trecuta, dar Ghita a refuzat atunci sa dea declaratii, invocand faptul ca nu este asistat in Serbia de catre avocatul ales de el.

Aflat in arest preventiv la Belgrad, Sebastian Ghita a intrat in direct cu autoritatile judiciare din Romania miercuri dupa-amiaza, intr-o videoconferinta, in cadrul unei sedinte secrete care a avut loc la Inalta Curte de Casatie si Justitie. El ar fi trebuit sa raspunda intrebarilor in cadrul sedintei de judecata in dosarul in privind vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, in care este urmarit penal si fostul premier Victor Ponta.

Sebastian Ghita refuza sa fie extradat. Spune ca este persecutat politic

Vineri, Sebastian Ghita a fost audiat la Belgrad in vederea extradarii. El a refuzat, insa, extradarea si a facut referire la persecutii politice. De asemenea, avocatul sau a cerut inlocuirea detentiei cu arestul la domiciliu, o decizie fiind posibila in aceasta saptamana.

La Belgrad se face vineri primul pas pentru extradarea lui Sebastian Ghita

Sebastian Ghita a fost localizat si retinut la Belgrad, in noaptea de 13 spre 14 aprilie.

Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul capturarii.

El este cercetat in doua dosare de coruptie: cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair si cel in care este cercetat alaturi de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Cristian Hertanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News