Aberatia zilei: Ghita se pune sub protectia lui Nitu

Joi, 25 Iunie 2015, ora 12:15
7325 citiri
Aberatia zilei: Ghita se pune sub protectia lui Nitu
Foto: Digi 24 TV

Sebastian Ghita se zbate zilele astea in furcile anticoruptiei, substituindu-l (cel mai probabil) pe amicul sau de petreceri si politica Victor Ponta, fugit in Turcia. Plecat din PSD de ochii lumii, dar pastrat de pesedisti in Comisia de control SRI, Ghita isi ameninta procurorul ca il da pe mana sefului cel mare.

Teapa, insa. Intre procurorul de la DNA Ploiesti care a scos la iveala afacerile murdare ale tripletei Ghita-Cosma-Hertanu si procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, mai sta un cerber - procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Am inteles ca Onea (procurorul care se ocupa de dosarul lui Ghita - n.red.) e de la DNA, dar nu pot sa cred ca, in tara asta, daca un procuror este de la DNA, e infailibil. Am sa va arat ca acest procuror este in afara legii si o sa cer protectia procurorului general al Romaniei. (...) Luni ma duc la procurorul general al Romaniei. Ce se intampla este peste limita legii", a declarat, miercuri, Sebastian Ghita, intr-un interviu la B1 TV, dupa ce procurorii i-au impus noi sanctiuni, printre care sa nu paraseasca orasul de domiciliu, Ploiesti, si sa nu isi exercite activitatea de deputat, calitate in care este acuzat ca ar fi comis mai multe infractiuni.

Ghita il acuza pe procuror ca ii fabrica probe: O sa cer protectia procurorului general al Romaniei (Video)

Joi dimineata, Ghita a revenit cu noi precizari.

"Ma prezint si cer protectia procurorului general (...) Zeci de oameni au venit si mi-au spus 'Ne cheama la DNA si ne intreaba - spuneti ceva de Ghita. Daca ne spui, uitam de dosarul tau de evaziune fiscala' (...) Voi apela la procurorul general pentru ca nu am incredere ca acest domn de la DNA mai poate fi oprit sau cenzurat.

Mi-este interzis sa vorbesc, sa parasesc orasul Ploiesti, sa merg in Parlament. Sunt abuzuri pentru care procurorul general trebuie sa intervina. Oameni care au jefuit judetul Prahova sunt protejati de acest procuror. Nu cumnatul lui Ponta a furat, au furat acesti directori care astazi sunt martori sub acoperire ai procurorului", a acuzat, joi, Sebastian Ghita, intr-o interventie la Digi24.

Trecand peste penibilul situatiei prezentate mai sus (pentru ca, daca e asa cum spune Sebastian Ghita, el ii da in vileag si ii acuza de faradelegi chiar pe cei care au venit si l-au informat ca e "vanat" de DNA), ne punem ochelarii si mana pe carte si citim Codul de Procedura Penala, care, la articolul 339, prevede ca o plangere impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror "se rezolva de procurorul ierarhic superior".

De ce nu face reclamatie Sebastian Ghita la Codruta Kovesi, asa cum prevede legea, nu e dificil de inteles, cunoscand-o pe sefa DNA. Nici de ce se duce glont la procurorul general Tiberiu Nitu, sarind o treapta ierarhica, nu e greu de inteles, daca ne amintim ca acesta a fost numit in functie cu sprijinul lui Victor Ponta, la inceputul sinistrei coabitari cu fostul presedinte Traian Basescu.

Probabil ca in Prahova nu e cunoscuta zicala "Ulciorul nu merge de multe ori la apa", asa ca Ghita crede ca mai scapa o data de problemele cu Justitia, la fel cum s-a intamplat in dosarul deschis dupa ce colegul sau Robert Negoita s-a plans ca l-a amenintat cu moartea, dosar inchis de procurorii din subordinea lui Tiberiu Nitu "din lipsa de probe", cum a declarat insusi procurorul general, citat de Mediafax.

Desigur, e treaba lui Sebastian Ghita unde si cate plangeri (legale sau ilegale) face. Aberanta este afirmatia "cer protectia procurorului general", pentru ca Tiberiu Nitu nu are in atributii sa ofere protectie suspectilor, ci aplicarii legii.

Carcotasii au spus ani de zile despre Sebastian Ghita ca ar fi fost sub protectia SRI. O fi ramas fara (bietul!) dupa plecarea lui George Maior si venirea lui Eduard Hellvig si acum isi cauta un nou protector?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#Ghita protectie procuror general, #Sebastian Ghita DNA sechestru, #Sebastian Ghita DNA Ponta , #DNA