Aberatia zilei: Chiulangiul Ghita plange la portita

Sambata, 04 Iulie 2015, ora 07:45
10730 citiri
Aberatia zilei: Chiulangiul Ghita plange la portita
Foto: Digi24 (Arhiva)

Deputatul Sebastian Ghita, membru in grupul PSD, s-a plans de nenumarate ori ca procurorii DNA il impiedica sa isi exercite mandatul, interzicandu-i explicit prezenta in Parlament. Uitandu-ne, insa, pe site-ul Camerei Deputatilor, ne-a bufnit rasul.

Sebastian Ghita a facut reclamatii, sesizari, contestatii si tot ce s-a mai putut face pentru a fi lasat sa paraseasca Ploiestiul si sa vina la Parlament. A dat zeci de declaratii in care s-a plans de restrictia impusa de procurorul de caz, ba chiar l-a amenintat pe acesta ca il da pe mana procurorului general Tiberiu Nitu.

Mai mult, Sebastian Ghita a trimis o scrisoare si la Comisia Juridica din Camera, cerandu-le colegilor sa reactioneze, spunand ca decizia de a i se interzice prezenta la lucrarile parlamentare este "extrem de grava, neconstitutionala si cu potentiale repercusiuni asupra democratiei in Romania".

Totul, in numele alegatorilor din circumscriptia electorala nr. u777-031 PRAHOVA, colegiul uninominal nr. 4, care l-au votat in 2012 (cum altfel?).

Impresionati de insistenta cu care Sebastian Ghita si-a dorit sa se prezinte la dezbaterile din Parlament, am zis sa vedem si noi cu ce activitate parlamentara se poate lauda amicul premierului Ponta. Surpriza!

Conform informatiilor furnizate de pagina special dedicata lui Sebastian Ghita pe site-ul Camerei Deputatilor, in aproape 3 ani de mandat, acesta se poate lauda cu exact 2 (doua, II, two, deux etc.) luari de cuvant in plen.

Mai exact, prima interventie a avut loc in 20 decembrie 2012, cand a depus juramantul, si a durat 31 de secunde, iar a doua interventie, de 28 de secunde, a fost in 21 decembrie 2012, cand s-a discutat despre componenta comisiilor parlamentare si programul Guvernului.

"Total durata video: 0h 00m 59 s", scrie pe site-ul Camerei Deputatilor despre Sebastian Ghita.

Mai mult, de pe pagina lipsesc categoriile "initiative legislative" si "intrebari si interpelari", care apar la majoritatea colegilor sai, de unde putem deduce ca Sebastian Ghita nu a avut pana acum de-a face cu asa ceva.

In ceea ce priveste prezenta la vot, aceeasi sursa ne arata ca din cele 3.045 de voturi electronice inregistrate in actuala legislatura, Sebastian Ghita apare ca "reprezentand interesele alegatorilor" la doar 431 (14%).

Foto: site Camera Deputatilor

Daca Parlamentul n-ar fi fost umflat artificial de legea electorala mosita de Viorel Hrebenciuc, Institutul de Politici Publice ar fi putut beneficia in continuare de informatii exacte cu privire la prezenta si voturile date de senatori si deputati, caz in care, cu siguranta, Sebastian Ghita s-ar fi aflat in celebrele topuri ale chiulangiilor, alaturi de alti veterani, in frunte cu Crin Antonescu.

Marko, Ponta, Antonescu si Voiculescu - topul chiulangiilor din Parlament - IPP

PNL si Crin Antonescu, in topul chiulangiilor de la Parlament

Si atunci de ce a lacrimat pe la usile institutiilor Sebastian Ghita, de dorul colegilor deputati, daca tot n-a dat pe la Parlament atata timp?

Ghita poate merge in Parlament, doar ca... e vacanta. Inalta Curte i-a dat voie sa plece din Ploiesti (Video)

Cert este ca i-a mers. Vineri, Inalta Curte a inlaturat masura impusa de DNA, permitandu-i lui Sebastian Ghita sa isi exercite mandatul de deputat. Prea tarziu, Parlamentul a intrat in vacanta.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Ghita vot parlament, #Ghita vot deputat, #Ghita absent Parlament, #Ghita control judiciar , #DNA