A fost emis un nou mandat de arestare pentru Sebastian Ghita

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 15:50 3198 citiri
Foto: Hepta.ro

Tribunalul Prahova a emis, miercuri, un nou mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie.

Este vorba despre un mandat de arestare pentru 30 de zile, in lipsa, in cel de-al cincilea dosar in care fostul deputat este inculpat pentru coruptie.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata in termen de 48 de ore.

In acest dosar, Ghita este cercetat de DNA Ploiesti pentru trafic de influenta, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat. Concret, omul de afaceri ar fi primit spagi de pana la 10 milioane de euro pentru contracte cu statul.

Fostul deputat PSD are cinci dosare penale, dintre care in doua este trimis in judecata. El a disparut din tara la scurt timp dupa alegerile parlamentare in urma carora nu a mai obtinut un nou loc in Camera Deputatilor, pe 21 decembrie.

A fost dat in urmarire nationala, dupa care a fost emis un mandat european de arestare si a fost dat in urmarire internationala prin Interpol.

In ultimele luni au aparut zvonuri ca s-ar afla in Turcia sau Republica Moldova, iar miercuri ca ar fi in Serbia.

Ulterior, insa, aceste zvonuri au fost dezmintite, pe rand, de Politia Romana, procurorul general Augustin Lazar si premierul Sorin Grindeanu.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Stan
rank 5
Pai d-asta nu-l mai prinde nimeni pe Ghita, din cauza ca-s prea...
JackMalletFlute
rank 1