Bodu: Vadim nu prea vine prin Parlamentul European - TV Ziare.com

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 22:23 1638 citiri
Foto: Arhiva

Sebastian Bodu, europarlamentar PD-L, a discutat la emisiunea TV Ziare.com, impreuna cu cititorii, cazul liderului PRM Corneliu Vadim Tudor, care este acuzat de tulburarea linsitii publice, in seara in care a fost evacuat din sediul partidului.

Intrebat de cititorii Ziare.com cum colaboreaza cu Vadim, europarlamentarul PD-L a raspuns: "Vadim nu prea vine in Parlamentul European. Il vad foarte rar acolo, deci nu se poate pune problema unei colaborari".

In ceea ce priveste problemele in justitie ale tribunului, europarlamentarul sustine ca acesta ar putea fi anchetat chiar si fara ridicarea imunitatii de eurodeputat, in conditiile in care acesta nu a fost retinut, arestat sau perchezitionat.

"Am impresia ca Vadim va putea fi trimis in judecata si sanctionat chiar si fara ridicarea imunitatii parlamentare, deoarece el nu a fost retinut, arestat sau perchezitionat. Dar daca se va pune in discutie ridicarea imunitatii, aceasta va trebui sa treaca prin comisia juridica, in care eu sunt vicepresedinte si singurul reprezentant al Romaniei", a declarat Sebastian Bodu.

Liderul PRM s-a prezentat, vineri, la Parchet, pentru audieri si a acuzat din nou ca acuzatiile care i se aduc sunt politice.

Vadim Tudor, la Parchet: E un ordin politic de la Basescu

Vadim audiat la Parchet: Nu mai cred in justitia din Romania, care este a unui stat de tip mafiot

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat la iesirea de la audierile de la Parchetul General ca e persecutat de justitie din cauza unui "ordin politic" de la seful statului, Traian Basescu, si ca procesul sau e unul plin de ilegalitati.

"I-am zis procuroarei: Doamna, nu va mai prefaceti, e un ordin politic de la Traian Basescu. Se surpa tara de atata criminalitate, clocoteste ca un vulcan si voi va ocupati de un om care a fost provocat(...) Nu va mai prefaceti ca e un proces, ca aparati acest regim mafiot", a declarat Vadim Tudor in fata cladirii Parchetului General.

Corneliu Vadim Tudor a castigat, in 2009, doar 3.4000 de euro din indemnizatia de parlamentar, conform declaratiei de avere, in conditiile in care zilele lipsa din Parlamentul European se scad din salariu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News