Sebastian Bodu cere Parlamentului European inlocuirea termenului rrom cu tigan

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 20:37 4055 citiri

Europarlamentarul PD-L Sebastian Bodu a depus miercuri o motiune de rezolutie la Parlamentul European prin care solicita inlocuirea termenului "rrom" cu "tigan", pentru a fi inlaturata astfel confuzia pe care cuvantul respectiv o creeaza facand "trimitere atat la poporul roman, cat si la locuitorii orasului Roma".

Bodu mai sustine ca aceasta confuzie este daunatoare si pentru reprezentantii unei minoritati numeroase a Europei, a caror identitate se pierde, informeaza Mediafax.

"Avem in Europa chiar si un stat care doreste sa isi schimbe numele doar pentru a indeplini niste criterii, si aici ma refer la Macedonia. Consider ca este important ca toata aceasta confuzie intre roman, rrom si roman sa inceteze pentru ca nimeni nu are niciun avantaj de pe urma ei.

La urma urmei, sunt asociatii ale celor care acum se numesc rromi care solicita revenirea la numele de tigan. Asadar, sper ca Uniunea Europeana va inlocui termenul de rrom cu cel de tigan in toate actele oficiale. De la bun inceput impunerea termenului de rrom a fost o greseala pe care acum trebuie sa o reparam", a declarat Sebastian Bodu.

Europarlamentarul PD-L spune ca avea in plan inaintarea acestei propuneri de rezolutie inca dinainte de izbucnirea scandalului legat de repatrierile din Franta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
GB.e.Doby
rank 5
ROMÂNÍE s. f. 1. (Înv.) Limba română. Expr. Pe românie = în românește, în limba română. 2. (În forma rumânie) Condiție a țăranilor din Țara Românească dependenți de stăpânul feudal al moșiei (domn, boieri, mănăstiri); condiție de rumân; iobăgie.