Europarlamentarul Sebastian Bodu a fost numit raportor pe guvernanta corporativa

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 18:59
1424 citiri
Europarlamentarul Sebastian Bodu a fost numit raportor pe guvernanta corporativa
Foto: Arhiva

Eurodeputatul PDL Sebastian Bodu a fost numit raportor pentru unul dintre cele mai importante puncte de pe agenda Uniunii Europene: guvernanta corporativa, raport care va stabili noi reguli de functionare pentru marile companii, cu scopul de a le creste siguranta.

Europarlamentarul PDL spune ca principalele modificari se refera la implicarea actionarilor in decizie, la compozitia si competentele Consiliilor de Administratie si la standarde de remunerare a managerilor, inclusiv in ceea ce priveste bonusurile, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Cred ca Europa trebuie sa gaseasca o politica de remunerare a managerilor care sa fie indeajuns de motivanta, insa sa se bazeze mai mult pe rezultatele pe termen lung ale companiei. La fel si bonusurile, acestea trebuie sa nu mai conduca managementul catre decizii cu un inalt grad de risc, cum s-a intamplat in perioada anterioara crizei. Nu in ultimul rand, raportul va cauta mijloace de a ii aduce pe actionarii acum pasivi, cum ar fi cei care cumpara actiuni de pe piata bursiera, in procesul de decizie al companiei.

Noile reguli privind guvernarea corporativa vor afecta toate societatile comerciale care activeaza in UE, insa nu cred ca ele trebuie sa se aplice si IMM-urilor, care au mai multa nevoie de flexibilitate, ci mai degraba corporatiilor listate si celor de o anumita marime", a declarat eurodeputatul roman.

Raportul lui Sebastian Bodu ar urma sa fie finalizat undeva in luna noiembrie a acestui an, dupa care va fi votat in plenul legislativului european.

"Pune cateva probleme destul de spinoase proiectul acesta. Ele vor fi indelung disputate in conditiile in care, de exemplu, se incearca impunerea unei cote de reprezentativitate a femeilor in Consiliile de Administratie ale companiilor. Nici problema salariilor sau bonusurilor managementului companiilor nu va lipsita de dezbateri.

Ca fost avocat, cu experienta de 10 ani in principal in domeniul dreptului societatilor comerciale, am propriile puncte de vedere asupra acestui proiect, care pleaca de la premisa ca orice masura trebuie analizata din punct de vedere costuri-beneficii. Nu imi plac reglementarile populiste, date doar de dragul orgoliilor si din dorinta de a reglementa neaparat", a mai spus Sebastian Bodu.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#europarlamentar PDL Sebastian Bodu, #raportor guvernanta corporativa , #stiri Sebastian Bodu