Bodu si alti eurodeputati dau Canadei un ultimatum cu privire la vize

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 09:54 2137 citiri
Foto: Arhiva

Trei eurodeputati din Parlamentul European, printre care si Sebastian Bodu, au dat un ultimatum Canadei pentru a rezolva problema vizelor pentru cetatenii din tarile lor.

Acestia spun ca ar putea bloca acordul de liber schimb UE-Canada, daca aceasta din urma nu face ceva in acest sens, anunta Adevarul.

Sebastian Bodu si doi colegi din Bulgaria si Cehia au transmis o scrisoare premierului Canadei, Stephen Harper, reamintindu-i de negocierile privind acordul comercial de liber schimb.

Cei trei au transmis ca spera "ca problema vizelor va fi rezolvata pana ce acordul va ajunge in plenul legislativului european, spre a fi aprobat prin vot. Altfel, nu este exclusa o blocare a votului in Parlamentul European din partea celor 70 de eurodeputati ai celor trei state membre, in conditiile in care numarul minim de voturi care pot forma o minoritate de blocaj este de 40".

"Chiar ii blocam. Pentru ei miza e foarte mare. Ne ridicam in primavara 40 de deputati in plen si ne opunem. Castigam, practic, putere de negociere. Altfel, separat, Romania, Bulgaria si Cehia nu reprezinta nimic pentru Canada", a declarat Bodu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News